Večernja rutina Kristi Tarlington

Kvalitetan san je ključan za naše psihofizičko zdravlje, a u nastavku saznajte kako se za počinak priprema ova poznata manekenka.

by | 1 aprila, 2021

Kristi Tarlington Berns je supermodel, majka i osnivačica organizacije koja se bori za bolje zdravlje majki pod nazivom “Svaka majka se računa”. Tokom 1988. godine, bila je učesnica originalne Kelvin Klajn kampanje “Eternity”, a sada reprizira ovu ulogu najnovijom linijom “Eternity” mirisa, zajedno s svojim suprugom, glumcem Edvardom Bernsom.

Kristi je početak pandemije provodila na relaciji između porodične kuće na Long Ajlendu i doma u Njujorku. Dane je provodila radeći i družeći se s klincima. Trudila se da se što više kreće, da provodi vreme napolju i tako je “ostala pri zdravoj pameti” tokom karantina.

Nemam neke stroge rituale – priznala je, ali je dodala da se nekih ipak pridržava, naročito pred odlazak na spavanje.

Uveče šetam svoje pse. Ljubimci nas teraju da izađemo napolje, da se krećemo i da pravimo pauze u toku dana. Zatim, operem zube i umijem se i odem u krevet. Ponekad pogledam nešto na TV-u, ali se trudim da ne gledam vesti niti išta što bi me uznemirilo. Ponekad umesto gledanja televizije čitam – otkriva manekenka. U nastavku saznajte kako tačno izgleda Kristina rutina odlaska na spavanje.

Pravila za kvalitetan san prema Kristi Tarlingotn

1 Odlazak na spavanje u isto vreme
Deca su mi sada u tinejdžerskom dobu i odlazim na spavanje kada i oni. Kada su u izlasku, ne spavam dok se ne vrate. Ali radnim danima, obično odem na spavanje u 11 sati.

2 Posebna atmosfera u spavaćoj sobi

Kada spavam, volim da u prostoriji bude potpuni mrak. Za mene je dubok, kvalitetan san veoma važan. Zato zamračim sobu pre odlaska na spavanje. Isto tako, trudim se da mi u sobi bude malo hladnije, pa i zimi ostavim odškrinut prozor.

3 Fizička aktivnost

Kao što znamo, fizička aktivnost ima brojne zdravstvene benefite, pa tako utiče i na bolji kvalitet sna. Kristi Tarlington obično vežba popodne jer, kako priznaje, nije baš jutarnji tip osobe. Ali, “sve zavisi od obaveza koje imam u toku dana. Svakako, trening ne propuštam.”

4 Joga i meditacija

Još iz tinejdžerskog doba praktikujem jogu i meditaciju. To mi pomaže da budem manje anksiozna i da lakše zaspim. (Pročitajte i… Krenite već danas: Joga za početnike)

5 Boravak u prirodi

Smatram da je boravak u prirodi veoma važan za kvalitetan san i trudim se da što češće budem napolju. To može biti problem kada radim, jer iz aviona ulazim u automobil, a zatim u studio, zato slobodno vreme obavezno provodim napolju.

6 San je ključan za lepotu

Kada me bilo ko pita koja je tajna moje lepote, odgovor je uvek isti: san i voda! Ove dve stvari su ključne za opšte blagostanje organizma.

 

 

lepotaizdravlje.rslev radin / Shutterstock

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.