Bake kao modna inspiracija

by | novembar 6, 2013

Piše: Srđan Šveljo
www.urbanlook.info

Foto: Aleksandar Kamasi

Foto: Aleksandar Kamasi

Ne prođe nedelja, mesec, godina a da se ne setim svoje bake Zorke koja nije među živima već više od 15 godina. To su te ljubavi koje se ne mogu uporediti, meriti i koje nam uvek fale. To su te žene koje su negovale u nama svu ovu lepotu koju danas kao odrasli nosimo, svu emociju, ljubav, bes, tugu, smeh…

Kao druge majke one su nam dopuštale i ono što inače ne smemo, ono o čemu maštamo i divile se nama baš takvima kakvi smo, nekad smešni, nekad tragični, a nekad prelepi i kakvi god bili uvek smo njihovi najlepši i najbolji unučići.

 

bake

Ovo su neke modne bake, prelepe žene koje i sa svojih 80 leta krase modne magazine, editoriale, kampanje. One su svedoci lepote koja, bez obzira na to što nije u mladosti, i dalje je tu, vidljiva i jaka. One blistaju u svoj svojoj ženstvenosti, prezentuju šik koji nose duboko u sebi.

Žan Vuds, Brižit Sožurne i Dapfe Selfe samo su neke meni drage bake-modeli… Voleo bih da i naše bake, one koje su žive, budu zaista žive. Da ih nikako ne zaboravimo i da ih motivišemo, pokrenemo da svoju lepotu više ne kriju iza marama, u ćoškovima nekih soba, ili jednostavno ne izlazeći među svet jer misle da je ta njihova lepota iščezla.

Žan Vuds, 76 godina

ZV3

ZV1

ZV2

Brižit Sožurne, 75 godina

BS1

BS2

BS3

BS4

Dafne Selfe, 83 godine

DS4

DS1

DS2

DS3

Tagovi: