Categories Blog

Duda Alapača: Ključ je ispod otirača

Pa, dobro, Dudo, zar mora baš sve na taj Fejsbuk da se okači, upitao je moj muž i nemoćno podigao ruke. Što, šta sam sad uradila…? Šta si uradila? Šta nisi…? ’’Još dva puta spavamo pa more…’’ I, šta ima loše u tome, upitala sam. Ništa. Samo neka svi znaju da idemo. Dobro, rekoh i trepnuh začuđeno. Idemo na more. Objavila sam i šta sad…? Ti ne misliš na lopove? Koje lopove? Lopove, Dudo, one koji prate baš takve naivne kao što si ti. Tipovala si nam stan, upravo. Tipovala…?

Šta ono beše znači – tipovati…? Tipovati znači reći nekome da je gajba prazna. Pa nek’ dođe, slobodno da se posluži. Najbolje još da im i ostavimo ključ ispod otirača, da se ne muče ljudi, da ne razvaljuju…. Ahaaaa… pa ja nisam mislila ništa loše, samo sam rekla da idemo na more, ništa više… Dudo, reče Vlada i pogleda me onako kao debila. Dudili, informacija je sve. Danas se informacije kupuju, prodaju, a ti ih deliš – tek tako. Prosečan posetilac tvog profila zna ama baš sve o nama. I šta smo danas ručali, i šta ćeš sutra spremati i u koju školi nam dete ide i gde radim ja i gde radiš ti… Još samo veličinu gaća nisi objavila, a ovo ostalo – sve na izvol’te.
Jeste, mislim se, baš će sad neko da me zaprati samo da bi saznao kad nismo kod kuće… Mada…svakakvog sveta ima… A i taj što bi došao kod nas, baš bi se ovajdio… Jedva smo skrpili i za odmor… Ali… čekaj…šta ako ipak neko pomisli… A, ne….! Duda ništa ne prepušta slučaju.

Draga gospodo lopovi, napisah. Kao što znate, mi za dva dana idemo od kuće i neće nas biti tamo do početka avgusta. Pošto me muž, Vlada, znate Vladu, svi znaju Vladu, napao da bih na lakat progovorila i da sam putem društvenih mreža upravo tipovala, kako on reče, stan, dozvolite mi da se obratim: dakle, prvo i prvo, mi para nemamo. Džaba ćete razvaljivati i dovoditi sebe u nezgodnu situaciju da vas kogod vidi. Drugo, zgrada ima video nadzor. Treće, Milanka ima ključ te se lako može desiti da naletite baš kad je ona tu. Jeste da ima slabo srce, al’ u takvim situacijama vam ne bi dužna ostala, i ne bih želela da se zateknem oči u oči s mojojm majkom, verujte mi na reč. Onog što joj je krao brushaltere sa štrika kad smo živeli u prizemlju progonila je dok se čovek nije sam pred’o i vratio sve i jedan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA