Categories Blog

Duda Alapača: Zlo (ne)spava

Znam, Vlado, sve razumem, ali ipak je to meni malo previše. Pa koliko sam ogledala u životu razbila, da sam za svako dodala sedam dodina nesreće ne bih se nasmejala do dvehiljadeosamdesetineke. Horoskop, feng šui, podzemne vode, crven konac protiv uroka, čuda – sve i da hoću ne mogu se ”dogovoriti” sa svima. Ako želite dobar san, okrenite krevet tako i tako… Znaš li koliko ima ljudi koji uopšte nemaju spavaću sobu…? I sve i da hoću ne mogu da ga okrenem tako kako kažu jer onda vrata ne bi mogla da se otvore, a ko je kriv za to…? Kriv je onaj što je zidao zgradu a nije mislio o energetskim poljima. Ne, stvarno, mislim da ovaj svet ima većih briga od one na koju će stranu da okrene glavu kad spava.

I dosta više filozofije, mudrače moj, idem da proverim kakve su nam energije u kuhinji i da maknem ono suđe, sinoć od večere stoji. Ne bi ni tebi kruna s glave spala da si poređao onih par tanjira u mašinu. Šta je ovo…? Otkud ovoliki tiganji naslagani…? Pa pržio sam jaja pa su mi zagorela u tom običnom, pa sam onda morao u teflonskom… A na kraju si ih, vidim, kuvao u šerpi..!? A ne, ne mogu ja ovo, evo mi oko sad tako zaigra, ma nema sile da uđem u kuhinju.

Znaš kako se kaže – ako oko zaigra, šta god da si naumio – stani, batali, neće na dobro da izađe. Je li…? A od kada si ti sujeverna? Od sad. Od ovog trenutka. U kuhinji su nam neke opasne podzemne vode, ja da ti kažem. Kako uđem, tako mi nije dobro… Vlado…? Molim..? Nisu samo podzemne, nego i nadzemne! Brzo daj taj lavor – procureo sifon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA