Oči u oči sa Čarobnjakom iz Oza

by | jun 11, 2012

Foto: Aleksandra Ostojić, www.linea.bz

A

ko je film Čarobnjak iz Oza jedan od 10 najboljih ikada snimljenih, onda se poslednja tri dana u mom životu mogu slobodno svrstati među ’top ten’ iskustvo. Čarolija beše podjednaka. Iskreno bih volela da se niz ne prekida i da se simfonija užitka nastavi.

Moram reći da ovaj naš PiljaRski posao vrlo često zna da spoji business&pleasure i zato ume da bude prokleto dobar. Još ako pišeš kolumnu pa imaš slobodu da na papir preneseš svoje utiske u potpunosti, užitak dobija na vrednosti. A još ako tu kolumnu pišeš za L&Z, put na koji te oni mogu poslati bez dvojbe mora biti vezan samo za vrhunski užitak. Istraživanje nivoa užitka u termama i spa centrima nagoveštava da postane moja nova profesija. Opasno pretim da ugrozim poziciju onog Indusa koji me godinama nervira time što putuje po svetu i iskušava najluksuznije hotele. I to još za pare! Rđav posao al’ izgleda da je došlo vreme da ga neko zameni . Za sve ponude u tom domenu, kontakt poznat redakciji. 🙂

Kada mi je prošle godine prijateljica pričala o svom užitku u Termama Tuhelj, u Hrvatskoj, nisam ni slutila da će moj doživljaj biti mnogo veći od onoga što je ona kroz priču uspela da mi prenese. Doduše, moja je sreća bila malo veća jer sam imala priliku da budem prva gošća u tek prethodne večeri otvorenom novom hotelu. Miris novog prostora, na sve strane svežeg cveća, netaknuta, vazdušasta posteljina i besprekorno čisto kupatilo sa wc šoljom na koju sigurno niko pre mene nije seo, bili su dovoljno primamljivi da jedva čekam da zakoračim u njega.

Najveća spa oaza na Balkanu, koja se prostire na 1.000m2, sa bezbroj različitih programa, bila je dovoljna da zaokupi moju pažnju u potpunosti. Poseban užitak mi je pričinilo trljanje tela krupnom morskom solju u jednom od parnih kupatila. Pod dejstvom pilinga aromatiziranom solju i pare na visokoj temperaturi koža tela postaje sjajna, glatka i mirisna do neprepoznatljivosti. Predah do narednog tretmana tela čokoladom i kokosom iskoristila sam u ljuljuškanju na bambusovim ljuljaškama u prijatnoj, zatamljenoj prostoriji. Bogata večera u obližnjem dvorcu Mihanović (napisao himnu „Lijepa naša“), uz raspevane tamburaše, koji vrhunski sviraju sve od Bajage, Olivera pa do Muštuluka, u prijatnom, veselom društvu (nema šege bez Bosanaca) bila je prikladni završetak više nego prijatnog dana.

 

Po povratku u hotelsku sobu, idući sama niz strmu stazu, nesmotreno sam klapnula svojim crvenim cipelicama. Iznenada sam se našla u vrtlogu tornada koji me je već sutradan izmestio u pravo čarstvo čula – Terme Olimia. I baš kao Doroti, iz zemlje u kojoj vlada velika depresija, iznenada sam se našla u svetu u kojem vlada čudesni mir i harmonija užitka. Da nije bilo ljubaznog gospodina koji me je zalutalu u starom delu spa oaze sproveo u novi, već godinama neoborivo najbolji spa centar u Sloveniji, ostala bih da živim u neznanju. Sada bih jako loše pričala o Termama Olimia jer taj stari deo je prava socijala, ni malo ne liči na novi, luksuzni deo, koji pruža vrhunski užitak bez presedana.

Sva sreća, oči mi je otvorio i predamnom se ukazao prizor koji me je u potpunosti opčinio. Toliko da ni povratak u zemlju depresije, našu Srbijicu, nije uspeo da poremeti i utihne osećaj blaženog zadovoljstva koji još uvek nosim u sebi.

Jedino što mi je nedostajalo je neko s kim bih podelila taj telesni užitak. Ovo je definitivno destinacija za dvoje. Jedva čekam da ponovo utonem u ljubičasto obojene talasiće parne japanske kupke. Možda već za koji dan jer rođendan se bliži. Svaka sledeća godina je sve dragocenija i valja je otpočeti na pravi način. Ponovni odlazak u Terme Olimia savršeno bi se uklopio u moju životnu filozofiju – živi svaki dan kao da je poslednji! 😉

Žana Korolija, vlasnica agencije za odnose s javnošću CORE Relations 

Tagovi: