Saveti L&Z šminkerke: Kako da izaberete mejkap u skladu s bojom očiju

by | 5 maja, 2015

Autorka teksta: Tamara Kovačević

Autorka teksta: Tamara Kovačević

isidoraMake-up artist: Isidora Beljin, 063/536647
www.facebook.com/isidora.nailsmakeup
http://makeupbyisi.com/

 

Svima vama sa smeđim, zelenim i plavim očima preporučujemo nekoliko fantastičnih trikova koji će vaše oči učiniti još lepšim.

The Cinema Society & People StyleWatch With Grey Goose Host A Screening Of "Friends With Kids" - Inside Arrivals

Boju senke ne morate uvek prilagoditi boji odeće. Ponekad će upravo kombinacija istih boja izgledati prejako. Radije koristite komplementarne boje. Budite odvažni i našminkajte se potpuno suprotno boji vaše odeće. Što se boja senke za oči tiče – nema pravih ili pogrešnih. Ali, ipak postoje neka pravila. Jedno od osnovnih: oči najbolje ističu nijanse koje su u kontrastu sa njihovom prirodnom bojom.

Plave oči

Žene sa plavim očima, poput Megan Foks, prave su srećnice jer je sama boja njihovih očiju vrlo izražajna, a da bismo ih učinili još upadljivijim, tu je šminka koja u tome može dodatno pomoći. Žene sa ovom bojom očiju i plavom kosom drugačiji su tip od žena sa plavim očima i tamnom, smeđom ili crnom kosom. Prave plavuše uglavnom imaju “ledent” podton kože i njima veoma lepo pristaju hladni tonovi senke, poput roza, ljubičaste ili tamnosive. Plave oči je najbolje istaknuti smeđim tonovima, ali i bronzanim i zlatnim sedef senkama, koje izgledaju ekstravagantno. Ukoliko plave oči imaju sivi podton, treba izbegavati sive senke. Crni smokey eyes uvek je dobrodošao. U unutrašnjost oka može se naneti crna ili tamnobraon olovka, ali to naravno ne važi za sve. Devojke sa sitnijim očima treba da izbegavaju olovku na vodenoj liniji oka.

"Finding Neverland" Broadway Opening Night - Arrivals & Curtain Call

Zelene oči

Zelene oči Olivije Vajld dokaz su da na njima najlepše stoje topli ljubičasti tonovi u kombinaciji sa smeđim nijansama na pregibu kapka. Zemljani ili bronzani tonovi, posebno leti, sjajna su kombinacija za isticanje zelenih očiju. Crni ajlajner na gornjem kapku i svetla olovka u boji kože u unutrašnjosti oka povećaće i istaći oči.

selena

Smeđe oči

Njima apsolutno sve boje savršeno stoje. Ukoliko su braon oči u kombinaciji sa smeđom kosom, kao što je slučaj kod prelepe Selene Gomez, treba izbegavati roza ili plavu senku. U opticaj može doći tirkizna linija u vidu olovke ili senke na donjim kapcima, kako bi se osvežile i naglasile oči, a na gornjim kapcima tamnobraon senka u kombinaciji sa zlatnim pigmentom u uglu oka i ispod obrva. Nikako ne treba zaboraviti akcenat na izrazito naglašene i gornje i donje trepavice jer su one ove godine pravi hit. Ukoliko želite da postignete mačkasti look, obavezna je crna olovka u unutrašnjosti gornjeg i donjeg kapka.

Foto: Guliver/Getty Images

Tagovi: