Top 4 make up trika za ovalno lice

by | septembar 11, 2015
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Šminkerka: Daniela Banović Čoban 061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Šminkerka: Daniela Banović Čoban
061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Oblik vašeg lica trebalo bi da igra veliku ulogu u tome na koji način nanosite šminku, a pravilno nanošenje šminke ima za cilj da postigne izgled ovalnog lica. Pošto ga vi već imate ne morate mnogo da se trudite. U nastavku vam donosimo nekoliko trikova kojim možete unaprediti svoje umeće šminkanja.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

1. KONTURISANJE
Ako imate ovalno lice nije vam potrebno mnogo konturisanja. Ukoliko ipak želite da učinite lice malo manje izduženijim ili tanjim nanesite tamniji puder ili bronzer duž vaše linije čeljusti. Ne zaboravite da sve jako dobro izblendujete kako ne bi bilo vidljivih ivica.

2. NAGLASITE OČI ILI USNE
Ovalno lice je srazmerno od čeljusti do čela tako da ne treba zaboraviti veoma važno pravilo: naglasite ili oči ili usne, ali ne i jedno i drugo. Ukoliko imate neki ruž jarke boje koji želite da isprobate – oči našminkajte diskretno, i obrnuto.

3. NAGLASITE VAŠE JAGODICE
Ono što mnoge devojke zaboravljaju kad je šminka u pitanju je da nanesu rumenilo. To je korak koji nikako ne bi trebalo preskakati jer će ono dodati potpuno novu dimenziju vašem celokupnom izgledu. Ukoliko imate ovalno lice nije na odmet da malo naglasite vaše jagodice koristeći rumenilo. Takođe možete naneti i malo hajlajtera u kamenu na predeo iznad rumenila što će još više istaći jagodice.

4. PRIRODNE OBRVE
Zadržite svoj prirodni luk obrva. Nije preporučljivo da suviše stanjujete svoje obrve a naročito da menjante njihov prirodan oblik. Obrve treba da imaju izražen luk, a ne da budu zaobljene ili suviše ravne.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: