Feng shui: 3 stvari koje blokiraju pozitivnu energiju

by | 9 jula, 2019

Feng shui je drevna veština življenja i uređenja  prostora. Prema Feng shui filozofiji određene stvari  blokiraju upliv pozitivne energije u naš dom i život,  a zadržavaju negativnu energiju u našem životnom prostoru. 

Donosimo vam spisak stvari, koje ne bi trebalo da držite u svom domu, ako želite da ostanete pozitivni i vedri:

Uvelo cveće

Biljke  simbolizuju rast i napredak, pa je svakako poželjno gajiti ih u svom životnom prostoru. Međutim, ako je neka od vaših biljaka počela da vene, trebalo bi da je odmah izbacite iz svog doma, jer će ona obustaviti napredak i uticati na to da neko vreme stagnirate na svakom životnom planu.

Neupotrebljivi predmeti

Skupljanje nepotrebnih i nefunkcionalnih stvari, samo taloži negativnu energiju u vašem domu. Mnogo je zdravije za vašu psihu da prostor u kome živite bude rasterećen od bespotrebnih stvari i negativnih vibracija.

Nepoželjni pokloni

Iako poklon uvek sa sobom nosi dobru nameru, svako od nas je barem jednom dobio nešto što mu nije potrebno. Iz zahvalnosti prema osobi koja nam je kupila poklon, često čuvamo stvar koju ne želimo,  a to se negativno odražava na našu energiju i naš mir. Prema Feng shuiu, takve poklone  ne bi trebalo zadržavati u svom životnom prostoru.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.