Categories Horoskop

Merkur u Ribama: Ispoljićete kreativnost na emotivnom i poslovnom planu

Desetog februara je Merkur ušao u Ribe. Ova planeta nije “srećna” kada se nađe u Ribama jer je Merkuru mesto u Devici, znaku u kom daje sve svoje kvalitete: odličnu procenu, analizu, realan stav, parktičnost. Potpunu opoziciju u odnosu na Ribe. Kao što već znate, Merkur predstavlja komunikaciju, saobraćaj i platni promet, ali je i misao dana.

piše: astrolog Helena Cupać

Ribe su voda, tačnije okean, a okean je nepoznat teren, u kome se lako izgubimo… U narednim danima ćete primetiti kako se dešavajut renuci  u kojima ste zamišljeni, sanjarite i maštate da ste na nekom drugom mestu. Takođe, događaće se trenuci u kojima se nećete razumeti sa sagovornikom, odnosno, možete ga razumeti potpuno pogrešno. Dalje, mogu se dešavati iskustva poput lutanja tokom vožnje, ali i šetnje. Pazite na znakove pored puta i krenite na vreme. Mogući su i pozivi sa skrivenih brojeva, ćutanje sa druge strane…

Povući ćete se. Ribe predstavljaju ćutanje i tišinu. Znak koji ne priča, jer mašta. Merkur će praviti dobre aspekte sa Saturnom, Plutonom, Marsom, što će ipak ublažiti njegovu karakteristiku da “iskrivi istinu”, ali će mu u jednom trenutku praviti društvo Neptun (egzaktna konjunkcija će se desiti 19. februara) i tada bi trebalo da budete oprezniji s informacijama koje pristižu.

Ribe su jedan od najkreativnijih znakova. Zato će tranzit Merkura sada biti idealan za sve on koji se bave nekom vrstom umetnosti. izražavanje kroz muziku, pisanje i tako dalje. Ako se ipak ne bavite umetnošću, drugi ljudi će vas sad bolje razumeti ako to uradite kroz film, citat, pesmu…

Merkur će prvi put ove godine biti retrogradan u znaku Riba, ali o tome ćemo kada dođe vreme, u martu, iako ćete već krajem meseca primetitim njegov takav hod, jer je uvertira retrogradnosti “senka” planete.

Pročitajte i…Veliki mesečni horoskop za februar 2019: Jedan znak očekuje veliki poslovni uspeh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA