ASTRO SAVETI: Zvezde vas vode do top forme!

by | 6 novembra, 2009

Prema znaku kom pripadate, odredite idealnu rekreaciju za sebe, kao i način na koji ćete postići savršen izgled..

 

Horoskop

OVAN – Mars je bog rata i ne plaši se nijedne bitke, pa se tako ni Ovan ne boji ničeg i žudi za pobedom. Pripadnici ovog znaka željni su nadmetanja, a naročito su uspešni u individualnim sportovima jer nisu spremni za kompromise, saradnju i timski rad. Sportovi koji im odgovaraju su stoni tenis i tenis, borilačke veštine, streljaštvo. Kada se dokaže u nekoj disciplini, Ovnu je potreban novi izazov.


BIK – Zbog njihove fizičke konstitucije Bikovima leži trčanje, pa je fudbal idealan sport za njih (svi bolji fudbaleri imaju naglašenog Marsa u Biku). Veoma su istrajni i kada se nečemu posvete, streme pravo ka cilju. Tipični predstavnici ovog znaka jake su građe i vole da testiraju snagu. Odgovaraju im planinarenje i biciklizam, a poznati su po tome što nikad ne odustaju.


BLIZANAC – Telesna konstitucija Blizanaca prilično je krhka, pa pre nego što se posvete nekom sportu, trebalo bi da savladaju vežbe pravilnog disanja. Za dobru kondiciju ponekad je dovoljno samo kretanje po svežem vazduhu, a odgovaraju im i joga, plivanje i rukomet. Budući da Blizancima vlada planeta Merkur, pripadnici ovog znaka vole brzinu, pa im prijaju auto i moto-trke.


RAK – Pripadnici ovog znaka sjajni su u timskim sportovima. Uprkos tome što su pomalo pasivni, može da ih ponese duh ekipe i da daju odlične rezultate. Odbojka, kao sport bez direktnog kontakta sa protivnicima, kao stvorena je za miroljubive Rakove. Poželjno je da se bave jogom, pre svega zbog toga što su emotivno nestabilni.


LAV – Lavovi su ambiciozni i uvek žele da budu prvi. Njima je potrebna publika i zanima ih svaki sport koji okuplja mnogo gledalaca. Ukoliko se radi o timskom sportu, preuzimaju vođstvo i odgovornost za ceo tim – u fudbalu će biti golgeteri, u košarci najbolji šuteri. Vole vodu, pa im odgovaraju sportovi kao što je plivanje i vaterpolo.


DEVICA – Telesna aktivnost im je veoma važna, radiće i najnapornije vežbe jer je to dobro za njihovo zdravlje i kondiciju. Devici nije važno da li uživa u fizičkoj aktivnosti – najbitniji joj je rezultat. Tenis, kao i svi vodeni sportovi, savršeno odgovaraju pripadnicima ovog znaka. Pošto su veoma analitični, konstantno će pratiti svoj napredak i ispravljati greške.

 

Zvezde


VAGA – Leže im sportovi koji zahtevaju eleganciju, bilo da su u pitanju odeća ili pokreti, pa su za njih idealni atletika i tenis, a rekreativno bi se mogli baviti i plesom. Prija im svež vazduh, te uživaju u pešačenju i planinarenju. Veliki su kreativci i umeju da osmisle taktiku, a Venera im daje šarm i harizmu, pa mogu biti sjajni pokretači tima.

ŠKORPIJA – Odgovaraju im timski sportovi. Škorpije su veoma intuitivne, pa se često dešava da u ključnim trenucima, neočekivanim potezima, preokrenu rezultat u korist svoje ekipe. Leže im sportovi koji zahtevaju izdržljivost – američki fudbal ili ragbi idealni su za muške pripadnike ovog znaka, dok ženama prijaju trčanje i vežbanje u teretani. Osim toga, veoma im leži i joga koja jača mentalne sposobnosti, što je za Škorpije od velike važnosti.


STRELAC – Pripadnici ovog znaka veoma su komunikativni i vole društvo zbog čega im ekipni sportovi više prijaju nego individualni. Ipak, nekada vole da se iskažu i u pojedinačnim aktivnostima, a najviše im prijaju plivanje i jahanje. Obožavaju da istražuju i da prenose na druge svoje iskustvo, zbog čega su dobri instruktori i treneri.


JARAC – Uživa u svim zimskim sportovima i, naravno, u planinarenju. Takođe, dopadaju mu se golf i tenis. Jarcu je veoma stalo do pobede, čak i u prijateljskom nadmetanju, a kad shvati da će izgubiti, u stanju je da odustane jer ne može da podnese poraz. Pripadnici ovog znaka veoma su uporni i ambiciozni, pa često postižu vrhunske sportske rezultate.


VODOLIJA – Pripadnicima ovog znaka odgovara bilo kakva fizička aktivnost, pod uslovom da ne zahteva prevelik napor. Za Vodolije su idealni šetnje, lagano trčanje i plivanje, kao i tenis i košarka. Dobri su stratezi jer imaju originalne ideje, pa neretko postaju treneri ili savetnici u klubu.

RIBE – Svaki sport koji je povezan sa vodom odgovara pripadnicima ovog znaka. Ribama je često potrebna samoća i izolacija, pa je ribolov idealna rekreacija za njih. Njihove nepete nerve dobro će opustiti plivanje, a za sticanje snage i kondicije odličan izbor je veslanje.

Suzana Apostolov
jelena

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.