DIY: Prošarajte jaja uz pomoć kravate i oduševite goste

by | 24 marta, 2016

Za vas smo pronašli jedan potpuno neverovatan, ali vrlo jednostavan i prelep trik za farbanje jaja, koji ćete od sada definitivno koristiti svake godine.

Foto: PrintScreen

Foto: PrintScreen

Vaskršnji praznici su nam se približili, a brojni ljubitelji najlepšeg običaja već se raduju i smišljaju nove načine za što lepše ukrašavanje jaja.

Pročitajte i… DIY: Uskršnja dekoracija kojom ćete oduševiti vaše mališane

Za vas smo pronašli jedan potpuno neverovatan, ali vrlo jednostavan i prelep trik za farbanje jaja, koji ćete od sada definitivno koristiti svake godine!

Sve što vam treba jesu, verovali ili ne – kravate! Ne morate da ih ukradete od muških članova porodice, već pronađite one jefitne koje mogu da se nađu i za 200 dinara.

Kako da išarate jaja uz pomoć kravate pogledajte na sledećim stranama… 

Foto: PrintScreen

Foto: PrintScreen

Jednostavno, rašijte kravatu, izvadite unutrašnje tkanine i isecite ih na otpilike jednake delove, dužine oko 20 cm.

Uvijte po jedno jaje u svaki, tako da lice tkanine bude do jajeta, a naličje spolja, a gore vežite tako da ne može da spadne.

Foto: PrintScreen

Foto: PrintScreen

Nakon toga, svako jaje koji ste uvili u kravatu obmotajte običnom tkaninom od neke stare majice ili krpe. Takođe gore zaštitite od odmotavanja koncem ili plastičnom žičicom.

Jaja stavite u šerpu od nerđajućeg materijala, nikako u aluminijumsku, jer se neće dobro našarati. Prelijte hladnom vodom, tako da nivo vode bude bar 2-3 cm iznad jaja, a potom dodajte dve kašike sirćeta.

Foto: PrintScreen

Foto: PrintScreen

Stavite na ringlu, zagrejte na srednjoj temperaturi i ostavite da lagano vri 20 minuta. Nakon toga, izvadite jaja i ostavite ih da se potpuno ohlade.

Kada su na dodir hladna, izvucite ih iz tkanina i uživajte!

Foto: PrintScreen

Foto: PrintScreen

Odmotavanje svakog jajeta biće uzbudljivo kao otpakivanje poklona – nikad nećete znati šta će vas sačekati unutra! Može da se dogodi da se neka potpuno oslikaju, a druga slabije, ali to sve zavisi od ljuske jajeta i tkanine.

Pogledajte video za detaljna uputstva!

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.