Karijera i novac: Odgovori na vaša pitanja

by | 8 marta, 2013

Odgovara: Ljubomir Petruljeskov, Master of Business Administration

P: Pre nekoliko meseci, dobila sam stalno zaposlenje u jednoj kragujevačkoj firmi. Imam 27 godina i interesuje me koji su uslovi za dobijanje čekova u banci. Imam dinarski tekući račun u banci Raiffeisen. Unapred zahvalna na odgovoru! Marijana Krivokapić

O: Pored uslova da ste klijent banke, postoje i dodatne procedure za odobravanje čekova, koje se razlikuju od banke do banke. Čekovi kao instrumenti plaćanja odobravaju se u skladu s visinom zarade. Na našem tržištu oni imaju odlike kreditnog proizvoda, tzv. odloženo plaćanje, zbog čega su i posebno atraktivni. Nedostatak jeste upravo broj čekova koje možete dobiti, pa su vam i ograničene mogućnosti za potrošnju. Banke u ponudi imaju i kreditne kartice kojima takođe možete kupovati na rate bez kamate, što predstavlja idealnu zamenu za ček, jer na ovaj način možete napraviti veći broj transakcija i odložiti plaćanje.

Imate finansijsku dilemu? Naš stručnjak Ljubomir Petruljeskov pokušaće da reši sve vaše nedoumice. Pitanje možete postaviti ovde.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.