Categories Inspiracija

Muzika i vatromet na svečanom zatvaranju Olimpijskih igara u Londonu

Nakon 16 dana takimičenja, sinoć su velikom svečanošću na Olimpijskom stadionu u Londonu završene 30. letnje Olimpijske igre. 

Program koji je trajao tri sata, započet je odbrojavanjem na Big Benu, i pesmom “Read All About It”, koju je otpevala škotska pevačica Emili Sande. Stadion je pretvoren u ulice Londona, uz pratnju muzike simfonijskog orkestra.

Pre svečanog defilea sportista, na sceni su nastupili neki od najvećih imena britanske muzike, poput grupe “Madness”, “Pet Shop Boys”, “One Direction”.

Naša tekvondistkinja Milica Mandić, koja je osvojila zlatnu medalju, nosila je nacionalnu zastavi Srbije na defileu.

Čuli su se i glasovi Fredija Merkjurija i grupe “Queen” i Bitlsa, potom je na scenu stupio Džordž Majkl, bend “Keiser Chiefs”, da bi potom organizatori odali počast britanskoj modnoj sceni, kada su lepotice prošetale improvizovanom pistom.

Nastupili su i Fatboy Slim, Ed Širan i Džesi Džej, a gromoglasan aplauz dobile su i “Spice girls”, koje su se okupile specijalno za ovu priliku.

Lijam Galager podsetio nas je na najveći hit grupe “Oasis”, a komičar Erik Ajdl na slavne “Montipajtonovce”.

Potom je na scenu izašao bend “Muse”, koji je izveo zvaničnu himnu ovogodišnjih Olimpijskih igara, pesmu “Survival”.

Na kraju muzičkog programa i zatvaranja grupa “Who” izvela je miks četiri pesme, da bi potom Olimpijski plamen bio i zvanično ugašen.

Za četiri godine domaćin Igara biće brazilski grad Rio de Žaneiro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA