Pustite bogatstvo u svoj dom!

by | 12 juna, 2009


Prijateljica me je zamolila da njenom kolegi sa posla pogledam kakav je raspored u njegovom stanu i da li tu postoji neki problem, jer već dugi niz godina ne može da stabilizuje svoju finanasijsku situaciju, iako je visokoobrazovan, vredan i simpatičan čovek kojem su čak i astrološki aspekti ukazivali na uspešnost u poslu.

Otišla sam do njega i čim sam ušla u njegov stan – odmah mi je bilo jasno zašto mu ne ide u poslu.

 

lepota i ydravljeEnergija hodnika
Ispred vrata mu je bio neopisiv nered, a iza vrata na gomili cipele, kišobrani, kaputi, mantili. Vrata nisu mogla da se otvore potpuno, što je prvi razlog koji ukazuje na to da energija koja ulazi ne može lepo da prodre, dok gomila stvari i krša upućuju na to da on takvu energiju i pušta u svoj prostor i da je ona već poremećena na samom ulazu, koji po pravilu feng šuija mora biti čist, svetao, uredan, a poželjno je da od njega napravite pravu malu oazu stila i harmonije kako bi sa dobrodošlicom dočekali energiju koja ulazi u vaš životni prostor.
Odmah smo raskrčili nered, a višak stvari preneli u podrum. Na cipelarnik smo postavili vazu sa cvećem i lampu, a iznad smo okačili sliku sa predivnim predelom i izlazećim suncem, kako bi se energija simbolički uvećala.
On je već na samom početku bio oduševljen promenom pa je izjavio da se već bolje oseća. Ovde je bila još jedna vrlo značajna greška koju često susrećem u mnogim domovima, a to je postavka ogledala naspram ulaznih vrata. To je vrlo negativna postavka i označava tešku energiju koja može doneti mnoge nevolje u raznim sektorima života. Premestili smo ogledalo na drugo mesto na kojem se ne odražavaju????????? ni vrata, prozori, ćoškovi, toalet i nikako krevet na kojem se spava.

Problematična ulazna vrata
Ulazna vrata mog klijenta bila su tačno nasuprot komšijskih, što je takođe loše, pa da bismo to ublažili, iznad vrata smo postavili metalne zvončiće kako bi raspršili sukobljenu energiju. U ovakvim situacijama, umesto zvončića može da se koristi i potkovica. Osim toga, postavili smo i jako osvetljenje ispred ulaznih vrata jer ono pruža zaštitu od različitih negativnih energija koje ulaze u životni prostor.

Kuhinja
Sa desne strane od ulaznih vrata nalazila se kuhinja i na samom ulasku kavez sa pticama, što je greška, jer je na taj način bila sputavana klijentova energija, a to je onemogućavalo svaki napredak. Premestili smo kavez u dnevnu sobu i bacili se na rešavanje problema kuhinje, koju smo okrečili bojama vezanim za segment bogastva. Situacija je već postala opuštenija i on mi je sam posle nekoliko dana javio da mu je “krenulo” na poslu.

Teška komoda u sektoru novca
Sad je na red došla i dnevna soba, a naročito sektor novca. Na tom mestu stajao je teški starinski orman i, što je najgore, u njemu su bile stvari koje nikad nije koristio, stari papiri, računi, opomene… što kvari energiju i priziva dugove.
Po feng šuiju najgora pozicija da se u sektoru novca nalazi toaletni stočić ili teški i tamni komadi nameštaja jer oni blokiraju energiju pa mi je bilo jasno zašto mu novac nikako “ne dolazi”. Orman smo izbacili i zamenili ga malom komodom od svetiljeg drveta i na nju smo postavili mini-fontanu kroz koju je kružila voda dok je jednim mlazom prskala nagore, što je odličan feng šui kojim samo pospešujete energiju novca. Na sektor novca postavili smo i jednu lepu biljku, a pored nje figuru žabe sa novčićem u ustima.
Na severni zid dnevne sobe, sever se inače vezuje za segment karijere, postavili smo sliku kornjače koja je odličan simbol za bogatstvo. Takođe, aktivirali smo i južnu stranu dnevne sobe koja predstavlja ugled i podršku moćnih ljudi, tako što smo postavili figuru feniksa na komodu koja je naslonjena na južni zid, a pored nje smo stavili lampu sa crvenim svetlom koja treba da bude upaljena bar tri sata dnevno. Takođe, postavili smo i sliku sa motivom suncem okupanog polja usred leta, jer je ova simbolika odbija.

 

Moć kristala
Nekoliko stvari smo još izmenili u samom stanu, ali je bilo potrebno i da se neke promene urade i na radnom mestu. Kako tu nismo mogli da raspolažemo neophodnom slobodom, odlučila sam se da aktiviramo segmente uspeha kristalima i malim figuricama koje su ipak efektne i mogu pomoći. Gorski kristal je obavezan jer harmonizuje samu energiju koju pročišćava od negativne, zatim tigrovo oko koje je postavio na gornji srednji deo stola koji će pomoći da stvari sagleda jasnije, da ojača i pokrene skrivene potencijale. Sa leve strene stola postavili smo malu figuricu zelenog zmaja koja će pomoći u poslu i karijeri i tako dati neophodnu podršku i zaštitu. Novčići vezani crvenim koncem takođe su neophodni kako bi pospešili sreću vezanu za novac, stavili smo ih u svaku fioku, zalepili ih na registratore i računar.
Kada smo sve završili, sačekali smo neko vreme kako bismo videli šta će se desiti. Posle nekoliko meseci on je već bio postavljen na drugu, mnogo odgovorniju i važniju, funkciju, ne moram da naglašavam da mu se i plata povećala, a što je najvažnije, ispunila mu se najveća želja da često putuje, tako da je sada konačno u prilici da obiđe zemlje i predele o kojima je oduvek maštao i, kako sam kaže, spojio je lepo i korisno. Zakleti je pobornik feng šuija koji, po njegovim rečima, donosi neprocenljive mogućnosti, ne samo na polju materijalnog, već mu je to pomoglo da vidi i otkrije svoje potencijale i snagu za koju nije ni znao da poseduje.

 

FENG ŠUI LEKOVI ZA BOGASTVO

* Tri novčića vezana crvenom trakom predstavljaju ujedinjenu moć neba i zemlje. Donose sreću i bogatstvu, potpomognuti crvenom bojom pokreću energiju i donose nam mnogo pozitivne energije.
* Tronoga žaba donosi najveću sreću i uvećanje bogatstva. Najbolji položaj za žabu jeste dijagonalni ugao vaše dnevne sobe, na nižem stočiću i okrenuta ka vratima sobe, kao da dočekuje bogatstvo koje treba da uđe u prostoriju.
* Riba je vrlo povoljan simbol bogatstva, u Kini je ona nezamenljiva jer reč za ribu glasi isto kao i reč za izobilje. Možete držati žive ribe u akvarijumu, najbolje su zlatne ribice i jedna crna, ukupno devet. Strane sveta su jugoistok, istok ili sever, i to dnevne sobe.
* Zmaj i feniks su simboli uspeha i napretka. Zmaja treba postaviti na istok, a feniksa na jug. Možete nabaviti figure zmajeva od keramike i kristala za jugozapad i severoistok, i zmajeve od drveta za istok i jugoistok. Aventurin i žad odlični su aktivatori energije zmaja, pa je vrlo dobro ukoliko ih imate u kući ili pored figurice zmaja. Nikada ga ne postavljajte previsoko u odnosu na vas jer mu onda dajete da dominira, što nije dobro.

 

Tagovi: