Štedite kao slavni!

by | 15 aprila, 2009

 
Iako će vam možda biti teško da poverujete, bogati i slavni štede. Uostalom, racionalno trošenje novca osnova je materijalnog bogatstva.

Kada je Anđelina Džoli „uhvaćena“ u parfimeriji „Boots“ kako kupuje proizvode po sniženim cenama, javnost je odahnula. Ako besramno bogata zvezda može da koristi specijalne ponude u radnjama, zašto ne bismo i mi obični smrtnici?! Dakle, da vidimo na koji još način zvezde štede i čuvaju svoje bogatstvo.

 

 

Na putovanjima
Nije tačno da baš svaka zvezda putuje privatnim avionima i limuzinama, obučena u poslednji model Šanela i okružena svitom koja joj služi kavijar i šampanjac. Eto, Kejti Holms je nedavno primećena na čarter letu američke kompanije.
Faktor štednje: Kada je reč o kraćim putovanjima avionom, zaista nije bitno da to bude redovan let, niti mesto u prvoj klasi. Novac koji uštedite na ovaj način možete da upotrebite za bolji smeštaj u hotelu, izlaske ili šoping.

 

Kupujte neizvikane marke
Orman pun markirane garderobe verovatno je san svake žene, ali zvezde i te kako znaju da prepoznaju kvalitetnu robu i bez poznatog potpisa, kao i da kupuju u „second hand“ radnjama. Uostalom, čak je i kraljica mode i šopinga Viktorija Bekam viđena u majici iz „obične“ robne kuće.
Faktor štednje: Modni dizajneri i stilisti tvrde da nije toliko važna odeća koliko modni detalji. Oni kreiraju najvažniji utisak o garderobi i o vama kao ličnosti. To znači da vešto izabran asesoar svaku odeću može da učini ekskluzivnom.

 

Jeftiniji odmor
Da nije slučajno Vels postao novi Sen Trope? Ovoga leta, holivudska megazvezda Harison Ford i njegova devojka Kalista Flokhart zapanjili su svet izborom destinacije za odmor. Umesto mondenih letovališta Kana ili Sen Tropea, glumački par je izabrao boravak u prirodi Velsa.
Faktor štednje: Harison Ford je, očigledno, imao pravu ideju na pameti: ako tražiš luksuz po nižoj ceni, isplati se razmisliti o alternativnim destinacijama. Dakle, logika je jasna – ako želite pravi morski ugođaj, uplatite aranžman u Bugarskoj, umesto u Španiji. A Vels bi vam došao kao naša Šumadija.

 

dzesika-alba

 

Javni transport
Ponekad poznate ličnosti vole da koriste sredstva gradskog prevoza da bi se srele sa narodom i, razumljivo, uštedele. Kira Najtli se često vozi londonskim gradskim autobusima (da, onim na sprat!), kao i Bondova devojka Rosamund Pajk. I patrijarh Pavle se vozi autobusom ili tramvajem (dobro, on to čini u Beogradu a ne u L.A.). Čak su i Bekamovi primećeni da strpljivo čekaju gradski prevoz na liniji 124!
Faktor štednje: Zaista nije teško navići se na usluge taksija. Ipak, to zadovoljstvo mnogo košta i opravdano je samo u određenim situacijama (znate već – kiša, cajtnot, kada niste sigurni gde je određena adresa). Korišćenje gradskog prevoza, ili sopstvenih nogu, takođe ima svojih prednosti.


Budite sami svoj frizer (kozmetičar)
Tretmani kod kozmetičara i frizera zaista mogu da koštaju pravo malo bogatstvo, a o tome i zvezde vode računa. Neke stvari mogu da se urade i kod kuće, a svaka ušteda je dobrodošla. Na primer, kada se Ketrin Zita-Džons pojavila na premijeri filma „Intolerable Cruelity“, sa zanosnim šiškama, niko nije imao pojma da ih je sama odsekla i oblikovala.
Faktor štednje: I dok je velika investicija u novu frizuru sasvim opravdana, njeno održavanje može da se obavi i kod kuće – besplatno. Naravno, pod tim se podrazumeva pranje, feniranje i eventualno odsecanje pramenčića koji narušavaju originalan oblik frizure, ali ne i radikalno skraćivanje kose (ipak!).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.