Torta sa 23-karatnim zlatom poslužena na dodeli Zlatnih globusa

by | januar 11, 2012

Na svečanoj dodeli nagrada Zlatni globus poslužen je dezert ukrašen jestivim lopticama od zlata i sastojcima koji su stigli iz svih krajeva sveta.

Svaki tanjir sa dezertom bio je ukrašen zlatnim pahuljicama od 23- karata kao i lopticama od bele čokolade koje su prekrivene zlatnom paršinom, namenjene holivudskim zvezdama poput Leonarda Dikaprija, Džordža Klunija i Anđelinu Džoli.

Bilo u Holivudu ili kod kuće, ljudi žele organsku hranu jer znaju da je zdravija za njih i planetu – rekao je predstavnik ekološke organizacije Globalni zeleni na ovoj svečanosti. Kolač koji je poslužen delo je kuvara Tomasa Hencija koji radi u hotelu “Hilton” na Beverli Hilsu. Sa kolikom pažnjom je pravio luksuzni kolač dokazuje činjenica da su bademi sa čokoladom stigli iz Švajcarske,bagremov med iz Francuske, “taragon” lešnik iz Italije, a pastu od badema poručio je iz Španije.

Samo za zlatnu prašinu koju posipamo po tanjiru izdvajamo 1,20 dolara , a pripremamo 1.500 tanjira. Oko 30 grama zlata košta od 1.600 do 2.000 dolara. Ovo je veoma skup dezert – kaže poznati kuvar.

Tema ovogodišnje svečanosti Zlatni globus bila je zaštita životne sredine, a pored organske hrane koja je bila na meniju, sala je bila ukrašena dekoracijama koje su od recikliranog papira i stolovima od već iskorišćenog drveta. Svečanosti su između ostalih prisustvovale glumice Megi Gilenhal, Eva Longoria, Sara Džesika Parker, Rejčel Vajs i starleta Paris Hilton.

Neki gosti su pitali koliko kolač ima kalorija, a najčešći odgovor koji smo im dali je da na ovakvom mestu i na ovaj dan ne merimo kalorije – kaže kuvar Henci.

Tagovi: