50% odrasle populacije ima povišen krvni pritisak. Čuvajte svoje srce i krvne sudove!

by | 17 maja, 2017

Svetski dan borbe protiv hipertenzije, tj. povišenog krvnog pritiska obeležava se 17. maja širom sveta, sa ciljem podizanja svesti o značaju prevencije, redovne kontrole i blagovremenog lečenja. Broj obolelih od hipertenzije se iz godine u godinu povećava. Skoro 50% odrasle populacije ima hipertenziju, a samo 50% od obolelih znaju da je imaju.


Često se kaže da je čovek star onoliko koliko su mu stari krvni sudovi. Nezdrav način života, nepravilna ishrana, fizička neaktivnost, gojaznost, genetska predispozicija, pušenje kao i stres, uzrok su povišenog krvnog pritiska. Poznato je da magnezijum učestvuje u više od 350 procesa u organizmu, a posebno je značajan za normalan rad srca i krvnih sudova. Savremeni čovek ima sve manje mogućnosti da svom organizmu obezbedi dovoljnu količinu prirodnog magnezijuma iz hrane, pa su pijaće mineralne vode bogate magnezijumom od sve većeg značaja.
Prirodna mineralna voda, predstavlja lak i jednostavan način da svom organizmu obezbedite potrebnu hidrataciju i minerale. U 1l Mg Mivela vode nalazi se 343 mg magnezijuma što skoro u potpunosti zadovoljava dnevnu potrebu organizma za ovim mineralom.
Svakoga dana učinite nešto dobro za svoje zdravlje i čuvajte svoje srce i krvne sudove!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.