Categories Stil života

Radite od kuće – Ovo su 3 korisna saveta za poboljšanje samoefikasnosti

Iako se posao od kuće čini kao posao i snova, pored svojih laskavih prednosti, ovaj način rada ima i određene mane. Radite u udobnosti doma, sa čestom mogućnošću pauze, bez određene doze pritiska, koju sa sobom nosi kancelarijski posao – zvuči bajkovito! Međutim, sva udobnost rada kod kuće, može se negatino odraziti na vašu produktivnost.

Donosimo vam nekoliko korisnih saveta, koji će poboljšati efikasnost vašeg rada od kuće.

1. Ustanite iz kreveta

Topla i udobna postelja idealno je okruženje za odmor i uživanje, ali ne i za rad. Rad u krevetu, nije dobar za pravilno držanje i položaj vaše kičme, a uz to, umesto da koncentrisano i produktivno radite, primetićete da sve češće gubite nit, jer vam se spava. Najbolje bi bilo da svoj posao obavljate za stolom, kako biste imali osećaj da ste na radnom mestu.

2. Napravite pauzu

Pauza od posla neophodna je čak i kada radite od kuće. Obavezno uvedite pauzu za ručak, a kada vam je potrebno da saberete misli, skuvajte sebi kafu i odmorite 15-ak minuta, ali budite disciplinovani i ne dozvolite da vaše pauze postanu sve učestalije.

3. Ne dozvolite ukućanima da vas ometaju

Većina ljudi, koja nema luksuz rada od kuće, ne shvata ozbiljno vaš posao i ne razume potrebu za mirom, koju imate, kako biste što bolje obavili svoj posao. Morate naći način da im pokažete da je vaš posao bitan podjednako koliko i njihov i da se izborite za potrebni mir.

Na ovaj način uspešno ćete povećati svoju efikasnost i rad od kuće, prerašće u posao iz snova, koji  sa uživanjem obavljate najbolje što možete!

Pročitajte i…3 saveta uz koja ćete brže dobiti zasluženu povišicu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA