Desert dana: Domaći sladoled od kafe

by | avgust 4, 2018

Sladoledi su naša omiljena letnja poslastica, ali uvek nas obraduje inovativan ukus, jer smo na klasične voćne i čokoladne sladolede već navikli. Zato vam donosimo sladoled koji će vas oduševiti, sa ukusom kafe i indijskog oraha.

Sastojci:

  • 3dl kuvane, ohlađene kafe
  • 150g indijskog oraha
  • 2dl kokosovog mleka
  • Kašika kakao praha
  • Kašika javorovog sirupa
  • 2 kašičice ekstrata od vanile
  • Prstohvat soli
  • Čokolada za kuvanje
  • Kašika kokosovog ulja

Priprema:

Pre nego krenete s pripremom sladoleda, stavite indijske oraščiće u vruću vodu na 3-4 sata, dok ne omekšaju. Pre upotrebe iscedite vodu i isperite ih.

U blender stavite kafu, indijske oraščiće, kokosovo mleko, kakao, javorov sirup, vanilu i so. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Ulijte smesu u kalupe za sladolede, nakon sat vremena dodajte drveni štapić i stavite u zamrzivač na 6-8 sati.

Pre posluživanja rastopite čokoladu za kuvanje s kokosovim uljem. Kad izvadite sladolede iz kalupa, umočite ih u istopljenu čokoladu i pospite komadićima čokolade i kokosa.

Pročitajte i…Osvežavajući sok sa jagodama i grožđem

Foto: Thinkstock

Autor: T. V.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

 

 

Tagovi:

top