Hleb od banana

by | decembar 31, 2011

Za najbolji ukus koristite jako zrele banane.

Sastojci:

– 1 šolja brašna,
– 1 šolja integralnog brašna,
– 2/3 šolje šećera,
– 2 kafene kašike praška za pecivo,
– ½ kafene kašike soli,
– 1 ¼ šolje izdrobljene banane (oko 3 srednje),
– 2 velika jaja, izlupana,
– 6 supenih kašika putera istopljenog,
– 2 kafene kašike ekstrakta od vanile,
– ½ šolje seckanih oraha,
– ½ šolje osušenih borovnica ili brusnica.

Postupak:

1. Zagrejte rernu na 180°C. Namastite tepsiju ili stavite papir za pečenje.

2. Pomešajte zajedno brašno, integralno brašno, prašak za pecivo i so. Napravite rupu u centru i dodajte u nju banane, jaja, puter i vanilu. Izlupajte varjačom dok se sve dobro ne sjedini. Dodajte orahe i borovnice.

3. Stavite testo na tepsiju. Pecite oko 50 do 60 minuta, sve dok čačkalica kojom ubodete sredinu testa ne bude čista kada je iz testa izvadite. Kada se testo ispeklo, izvadite ga i ostavite da se 15 minuta hladi u tepsiji, zatim ga izvadite i stavite na žicu da se potpuno ohladi.

Porcije: 12;

Priprema: 9 minuta;

Kuvanje: 55 minuta;

Ukupno: 1 sat i 24 minuta.

Autor: www.klinikaPERINATAL.com

Tagovi: