Recept dana: Piletina sa indijskim oraščićima

by | januar 3, 2019

Danas smo za vas pripremili recept kome će se obradovati ljubitelji kineske hrane, jer će u svom omiljenom specijalitetu sada moći da uživaju i kod kuće.

Sastojci:

  • 500g pilećih prsa
  • 120g indijskog oraha
  • 6 čenova belog luka
  • 2 kašike sirćeta
  • Kašika kukuruznog skroba
  • 2 kašike biljnog ulja
  • Glavica crnog luka
  • 3 kašike soja sosa
  • Prstohvat soli i bibera

Priprema:

Piletinu iseckajte na kockice, stavite je u posudu i pospite kukuruznim skrobom. Dodajte bibera i soli po želji i sve dobro izmešajte. Na tiganju, za to vreme, prepecite indijske orahe.

U tiganju, na srednjoj temperaturi, zagrejte kašiku ulja. Polovinu piletine sipajte u tiganj i pržite je 3 minuta, dok ne porumeni pa je prebacite na tanjir. Isti postupak ponovite i sa drugom polovinom piletine, s tim što ćete joj dodati sitno iseckan crni i beli luk. Zatim u tiganj dodajte i piletinu koju ste prvo pržili, dodajte sirće i dinstajte. sve dok sirće ne ispari.

Zatim u tiganj dodajte soja sos i 2 dl vode, kuvajte tako 2 minuta, dok piletina ne omekša, zatim dodajte indijske oraščiće i poslužite sa rižom, ili drugim prilogom po želji.

Prijatno!

Pročitajte i…Recept dana: Pileći ražnjići s marinadom od meda

Foto: GettyImages

Tagovi:

top