Šareni rezanci u sosu od sira

by | avgust 26, 2013

Sareni Rezanci

Sastojci:

  • 500 g mekog brašna tipa-400
  • 1,5 dl vode
  • 100 g putera
  • 200 g kačkavalja
  • 200 g gorgonzole
  • 1 dl biljne pavlake
  • 1 dl kisele pavlake
  • 300 g spanaća
  • crvena prehrambena boja
  • 1 kašičica ulja
  • so

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, vodu i malo soli, te postepeno dodavati brašno, meseći sve vreme dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
2. Umešeno testo podeliti na tri dela, oblikovati jufke i ostaviti ih da miruju 20 minuta.
3. Spanać obariti, procediti i sitno iseckati, te sjediniti sa jednom jufkom i dobro ručno umesiti kako bi se dobilo zeleno testo. U drugu jufku dodati malo prehrambene boje da se dobije crveno testo, a u poslednju ne dodavati ništa.
4. Svaku jufku razvući oklagijom na debljinu od 0,5 cm pa razvučeno testo iseći na rezance.
5. U dublju šerpu sipati vode, dodati malo ulja i ostaviti da provri. Kada voda proključa, spuštati rezance i kuvati ih dok ne omekšaju.
6. Posebno na pari otopiti puter i gorgonzolu, te dodati biljnu i kiselu pavlaku pa kuvati dok ne proključa. Zatim izmaći sa ringle, dodati rendani kačkavalj, promešati i začiniti po ukusu.
7. Kuvane rezance procediti i preliti ih sosom od sira.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: