Torta od kajsija

by | avgust 5, 2013

Torta od kajsija

Sastojci:

  • 300 g piškota
  • 150 g putera
  • 1 kesica želatina
  • 1 kg kajsija
  • 5 dl jogurta
  • 150 g šećera
  • 1 kesica vanil-šećera
  • 1 limun
  • 4 dl slatke pavlake
  • 0,5 dl soka od kajsija
  • 2 kesice krem šlaga od vanile

Priprema:

1. U kesu staviti 200 g piškota, te ih grubo isitniti oklagijom. Puter koji je prethodno omekšao na sobnoj temperaturi sjediniti sa isitnjenim piškotama i 50 g šećera, pa dobro izmešati. Pripremljenu masu sipati u okrugao kalup za tortu, poravnati i staviti u frižider da se stegne.
2. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice, a slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. Kajsije očistiti od koštica, te polovinu izmiksovati u blenderu, a drugu polovinu iseći na kocke. Ostatak piškota sitno iseckati i poprskati sokom od kajsija.
3. Pripremljen želatin pomešati sa miksanim kajsijama, jogurtom, 100 g šećera i vanil-šećerom.
4. U pripremljen fil dodati seckane kajsije, šlag od slatke pavlake i natopljene piškote, pa polako promešati.
5. Stegnutu podlogu od piškota izvaditi iz frižidera, te na nju sipati pripremljen fil i vratiti u frižider. Ohlađenu i stegnutu tortu izvaditi iz kalupa.
6. Krem šlag od vanile pripremiti prema uputstvu sa kesice, premazati ga preko torte i dekorisati po želji.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: