Čokoladni sufle

by | 29 juna, 2011
Lepota i Zdravlje - recepti - Cokoladni sufle


POTREBNO JE:

  • 2 jajeta,
  • 20 g brašna,
  • 60 g čokolade,
  • pistaći, puter, šećer,
  • slatka pavlaka, limeta,
  • borovnice.

PRIPREMA:
Umutiti jaja, šećer, topljenu čokoladu, mlevene pistaće i brašno, a zatim smesu usuti u metalni kalup. Peći u prethodno zagrejanoj rerni, desetak minuta, na 180 stepeni C. Umutiti slatku pavlaku sa sokom i rendanom korom limete. Servirati sufle sa kuglom slatke pavlake i sosom od borovnica.

REČ NUTRICIONISTE:
Topao ili hladan, sufle je savršen "penasti oblak" užitka. Zagrizite ga i pustite da vam se sitni mehurići tope u ustima. Ovaj slatkiš potpuno će vas očarati, a ni prisustvo pistaća (štite srce i krvne sudove i snižavaju holesterol) i sosa od borovnica (štite od kancerogenih i kardiovaskularnih oboljenja, obezbeđuju osećaj sitosti…) neće proći nezapaženo.
Energetska vrednost: 1.068 kcal
      


Izvor: Restoran "Majik"

Tekst: Brankica Treskavica; fotografije: Mladen Sekulić ; Nutricionista: Dragana Šiljegović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.