Desert gotov za 28 sekundi? O, da, moguće je i nema ničeg ukusnijeg i slasnijeg!

by | 16 avgusta, 2016

Čuveni škotski kuvar Gordon Remzi otkrio je recept za najbrži desert ikada! Njemu je bilo potrebno ravno 28 sekundi da pripremi ovaj slasni tiramisu (ipak je sve potrebne sastojke dobio na gotovo), a nama će priprema možda potrajati koji minut duže, ali svakako je u pitanju super jednostavan i brz proces! 

609193631

Kada vam je potrebna osvežavajuća i lagana poslastica, oko koje pritom nema mnogo „gnjavaže“, imamo savršeno rešenje!

Tačnije, ima ga popularni plavušan – Gordon Remzi! Reč je o modernoj i lakoj verziji tiramisua – onog u čaši.

Fensi i vrlo, vrlo  ukusno! Možda nama neće uspeti kao Remziju da ga zgotovite za 28 sekundi, ali neće nam ni oduzeti više od 5 minuta!

Potrebni sastojci:

  • 120 grama šećera u prahu
  • 300 g slatke pavlake (umućene)
  • 250 g maskarpone sira
  • piškote
  • šoljica crne kafe
  • izrendana čokolada
  • ekstrakt vanile (po želji)

Pročitajte i… Gotovo za 10 minuta! Za čokoladne, čarobne kolačiće potrebno vam je samo 2 sastojka!

Uputstvo za pripremu pročitajte na sledećoj strani… 

102070052

Priprema: 

U činiju sipajte šećer u prahu, dodajte umućenu slatku pavlaku, pa ovu smesu dobro promešajte.

U smesu dodajte maskarpone sir i ekstrakt vanile, i miksajte dok sve ne postane kompaktno.

Piškote izlomite tako da odgovaraju dnu čaše koje ste se izabrali. Umačite ih u kafu i ređajte na dno.

Pročitajte i… Zaboravićete na nutelu, džem i orahe: Čokoladno krem LUDILO za palačinke

Filujte smesom od slatke pavlake i maskarponea.

Pospite izrendanom čokoladom.

Ostavite u frižideru da se ohladi.

A, sada kašičicu u ruke i uživajte do beskraja! 😉

Za još slasnih recepata kliknite OVDE.

Jedno reagovanje na “Desert gotov za 28 sekundi? O, da, moguće je i nema ničeg ukusnijeg i slasnijeg!”

  1. Vesna V kaže:

    Nikad brže gotov desert!Remzi je zaista pravi čarobnjak u kuhinji!Savršeno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.