Krem torta

by | 23 avgusta, 2011

Potrebni sastojci:Krem torta

 

 

 8 jaja
400 g šećera u prahu
300 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
3 dl mleka
2 kašike ruma
2 velike kutije piškota
Za dekoraciju:
100 g čokolade za kuvanje

 

 Priprema:

 

1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 200 g šećera u prahu i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca i 100 g šećera u prahu, dodati otopljenu čokoladu i promešati.
3. Margarin umutiti sa 100 g šećera
u prahu, dodati u krem od žumanaca
i izmešati. Na kraju dodati šlag od
belanaca i polako promešati varjačom.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleko i rum.
5. Okrugao kalup za tortu obložiti folijom. Piškote umakati u pripremljenu mešavinu mleka i ruma, pa prekriti dno kalupa za tortu i premazati sa malo fila. Postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal, a završiti sa piškotama.
6. Pripremljenu tortu staviti u frižider da se stegne. Zatim je izvrnuti naopačke na tacnu za tortu i preliti otopljenom čokoladom.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.