Lisnate pogačice

by | 1 juna, 2011


Za testo:
600 g mekog brašna tip 400
100 g masti
2 jajeta
2 žumanceta
2,5 dl mleka
1 svež kvasac
1 kašičica šećera
1 ravna kašika soli
250 g margarina

Za fil:
1 jaje
300 g mladog sira
2 kašike ajvara

Testo:
1. U manjoj posudi sjediniti 1,5 dl mlakog mleka, 1 svež kvasac, šećer i kašičicu brašna. Promešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, mast, 1
jaje, žumanca, so i ostatak mleka. Postepeno dodavati ostatak brašna i mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
3. Umešeno testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm. Premazati ga trećinom omekšalog margarina, te preklopiti 3 puta i ostaviti da odstoji 15 min. Postupak ponoviti još 2 puta kako bi se utrošio preostali margarin.
4. Ovako pripremljeno testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm. Okruglom modlom prečnika 6 cm izvaditi krugove od testa, a zatim manjom modlom prečnika 3 cm polovini krugova izvaditi sredinu kako bi se dobio obruč.
5. Ivice punih krugova od testa premazati vodom i prekriti ih obručima od testa.
6. Posebno umutiti fil od jajeta, izmrvljenog mladog sira i ajvara.
7. U svaku pogačicu od testa staviti malo pripremljenog fila, a obruč premazati umućenim jajetom. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati u njega punjene pogačice i peći u zagrejanoj rerni na 190 0C dok ne porumene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.