Medaljoni od soma

by | 17 novembra, 2011

Potrebni sastojci:Medaljoni od soma

 

800 g fileta soma
4 krompira
nekoliko grančica ruzmarina
200 g listova slanine
1 limun
0,5 dl maslinovog ulja
mešavina začina
so, biber

 

 

 

Priprema:

 

 

1. Filete soma iseći na parčad dužine 6 cm, potom ih poprskati sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Krompir oljuštiti i obariti u posoljenoj vodi. Ostaviti da se ohladi, pa ga uzdužno iseći na deblje kolutove.
3. Preko fileta soma staviti kolutove krompira, odozgo poslagati grančice ruzmarina, uviti u listove slanine i pričvrstiti čačakalicama.
4 Tepsiju prekriti papirom za pečenje, nauljiti i u nju poslagati medaljone od soma. Medaljone peći u zagrejanoj rerni na 200 şC dok slanina ne porumeni.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.