
Bodyfit Reset: Dvodnevni plan ishrane
Tokom dvodnevnog vikend body reset perioda čeka nas lagana, u bojama, brza i jednostavna ishrana – po rečima same autorke ovog programa, food bloge...
Pa, da je jeftin – nije. Ali da je ukusan kao malo šta – i te kako! Beli sos od 4 vrste sira možete iskoristiti na više načina, a verujte nam na reč – ništa „zavodljviije“ i aromatičnije još niste probali!
Guliver/Getty Images
Ako ste pomislili da je priprema komplikovana i „naporna“ – varate se! Traje kratko i ne zahteva nikakvu posebnu veštinu. A rezultat je fantastičan – mirisan umak koji se topi u ustima i savršeno ide uz lazanje, raviole, špagete, njoke i naravno – piletinu!
Potrebni sastojci:
*Po potrebi duplirati sastojke (ako želite veću količinu umaka)
Guliver/Getty Images
Pročitajte i… Spolja hrskavi, a taaaako se tope u ustima! Obožavaćete ih
Kliknite na sledeću stranicu…
Guliver/Getty Images
Priprema
Tvrde sireve, kao i topljeni sir iseckati na što sitnije komadiće.
Zagrejati malo ulja na tiganju i propržiti čenove belog luka kratko. Potom ih izvadite iz tiganja.
Na zagrejano ulje izlijte slatku pavlaku i kada prokuva redom dodajte isckani tvrdi sir, pa gorgnozolu i na kraju topljeni sir.
Polako mešati na niskoj temperaturi, a kada se sirevi potpuno otope, dodajte kockicu maslaca, izrendani muskatni oraščić, so i biber po želji.
Kada je gotovo, u smesu dodajte polovinu izrendanog parmezana, a drugu polovinu sačuvajte za posipanje obroka uz koji ćete služiti ovaj fantastični sos.
Guliver/Getty Images
Savet:
Ovaj sos najbolje „paše“ uz testeninu, piletinu i njoke, ali po želji ga možete služiti uz šta god vam padne na pamet.
Prijatno!
Pročitajte i… Spremno očas posla! Ručak od 200 dinara i 3 sastojka koje uvek imate u kuhinji
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje
Obožavam sir!Deluje pre ukusno i jako dobro!Samo za prave ljubitelje sira i dobre hrane.I one koji u hrani uzivaju!
Nema nista ukusnije od piletine sa sosom od cetiri vrste sira.
Kada kažete niska temperatura, koliko je to u Celzijusima?