Pasta s dimljenim lososom

by | 2 februara, 2012

Bogat omega-3 masnim kiselinama, losos je riba koju nutricionisti bez dvoumljenja preporučuju za zdravlje krvonog sistema. Osim toga, veoma je ukusna.

Sastojci:

– 250 g dimljenog lososa
– 500 g širokih rezanaca
– tri veće drške asparagusa
– 2 mlada luka
– polovina običnog luka
– malo limunovog soka
– 200 ml pavlake za kuvanje
– 1 dl belog vina
– so, biber
– malo svežeg peršuna
– 2 kašičice maslaca

Priprema:

1. Skuvajte testo.

2. Na maslacu spržite sitno naseckan običan luk dok ne poprimi zlatnu boju, dodajte pavlaku za kuvanje i losos koji ste prethodno narezali na komadiće.

3. Dodajte so, biber, mladi luk i asparagus, narezan na sitne parčiće i kuvajte na laganoj vatri 5 minuta (mladi luk bi trebao ostati al dente).

4. Podlijte belim vinom i na kraju dodajte testeninu. Ukrasite svežim peršunom. Servirajte toplo uz parmezan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.