PENNE ALL AMATRICIANA

by | 3 juna, 2009

Lepota  i Zdarvlje - recepti - PENNE ALL AMATRICIANA

POTREBNO JE: (za jednu osobu)

  • 2 dl paradajz pelata,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 50-70 g pršute,
  • 1 dl belog vina,
  • začinsko bilje (peršun, bosiljak, origano, lovor),
  • so, biber u zrnu

 

PRIPREMA:

Propržite crni luk sa lovorom i biberom u zrnu, dodajte paradajz pelat i belo vino. Kada se umak ukuva (oko 20 minuta), dodajte začine.


REČ NUTRICIONISTE:

Pene all amatriciana nije lagano jelo, dosta je „sito“, pa se preporučuje kao glavni obrok. Ukoliko ga servirate za predjelo, onda to činite u manjim porcijama.

 

 

Foto: Mladen Sekulić; organizacija: Maja Brzak-Dutina; Restoran: Piccolo Mondo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.