Pileći paprikaš na jamajčanski način

by | 1 avgusta, 2020
Pileći paprikaš

Sigurno biste voleli da ovaj recept isprobate tamo gde je i nastao, na dalekoj Jamajci. Svetlucavi pesak, zalazak sunca i neki lokalni restorančić ukrašen egzotičnim cvećem sigurno je najbolji ambijent za degustaciju. Međutim, dok ne stignete do predivnog ostrva u Karipskom moru, pileći paprikaš možete pripremiti i u svojoj kuhinji. Mi vam donosimo autentični lokalni recept. (Pročitaj: Savršena keto večera – salata sa avokadom i piletinom)

Pileći paprikaš na jamajčanski način

Sastojci:
1 kg piletine (ono što volite – bataci, krilca, belo meso)
2 kašičice karija u prahu
1 kašičica sušene majčine dušice
1 kašičica pimenta (ovaj začin poznat je i kao jamajčanski biber)
1/2 kašičice tucane paprike
1/2 kašičice crnog bibera
1/2 kašičice soli
2 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka (iseckan)
3 čena izgnječenog belog luka
1 čaša crvenog vina
400 g crnog pasulja iz konzerve (opran i prosušen)
400 g paradajza iz konzerve isečenog na kockice (može i pelat)
100 g smrznutog kukuruza šećerca

Priprema:
Pomešajte sve začine, pa u tu smesu ubacite piletinu. Potrudite se da svaki komad mesa bude obložen začinima. (Pročitaj: Šarene korpice od jaja i povrća poklon su za sva čula (video))
U dubljem tiganju zagrejte ulje i na njemu propržite crni i beli luk (dok ne omekša, oko 3 minuta). Dodajte piletinu i zapecite je sa obe strane tako da dobije lepu, rumenu boju. Sipajte vino i ostavite da se kuva nekoliko minuta. Zatim dodajte paradajz i crni pasulj i sve dobro izmešajte. Prebacite sve u šerpu, dodajte kukuruz i krčkajte dok piletina ne bude gotova. Uz ovo pikantno jelo najbolje se slažu naćosi, a umesto hleba možete servirati i pirinač.

S obzirom na to da je za pripremu paprikaša potrebna samo čaša vina, ono koje je preostalo možete upotrebiti za spremanje osvežavajuće sangrije. Prijatno! (Pročitaj: Zbog ovog recepta obožavaćete karfiol (video))

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.