Piletina sa povrćem

by | 4 februara, 2011
Piletina sa povrćem

  • 4 manja karabataka
  • 2 paprike
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 150 g roštilj kobasice
  • 150 g pirinča
  • 100 g graška
  • 1 l juneće supe
  • mešavina začina, biber, šafran
  • 0,5 dl ulja

1. Karabatake odvojiti od kostiju kako bi se dobile šnicle. Istanjiti ih tučkom za meso preko najlon kese i začiniti po ukusu.
2. Papriku iseći na štapiće, crni luk na kockice, a beli luk na listove.
3. Kobasice propržiti na vrelom ulju kako bi porumenele, a potom ih izvaditi iz suvišne masnoće i ostaviti na toplom. Karabatake takođe propržiti na vrelom ulju, a potom ih izvaditi iz masnoće.
4. Na masnoći od mesa propržili papriku, crni i beli luk kako bi omekšali. Zatim dodati pirinač i grašak, te kratko propržiti.
5. Dodati šafran i začine po ukusu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje supe po potrebi dok pirinač ne omekša.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati u nju karabatake, rasporediti kolutove prženih kobasica i prekriti pripremljenim rižotom. Zaliti sa 3 dl juneće supe i staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC da se peče, dok pirinač ne upije suvišnu tečnost i ne omekša.

Izvor:  Dobra hrana logo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.