Punjene svinjske šnicle

by | 14 novembra, 2011

Potrebni sastojci:Punjene svinjske šnicle

 

2 svinjska filea
400 g spanaća
1 glavica crnog luka
4 mlade šargarepe
1 čen belog luka
1 dl belog vina
300 g šampinjona
1 dl pavlake
0,5 dl ulja
mešavina začina
so, biber

 

Priprema:

 

 

1. Svinjske filee zaseći po sredini, otvoriti ih i istanjiti tučkom za meso. Zatim svaki file preseći napola kako bi se dobile ukupno četiri šnicle.
2. Šargarepu očistiti i obariti u slanoj vodi, spanać takođe kratko probariti i procediti od suvišne tečnosti.
3. Pripremljene šnicle začiniti po ukusu pa na svaku staviti po malo spanaća, beli luk i jednu šargarepu. Bočne stranice saviti ka unutra i urolovati.
4. Punjene šnicle propržiti na vrelom ulju sa svih strana, zaliti ih vinom i dinstati na umerenoj temperaturi dok tečnost ne uvri. Potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. U masnoću od mesa dodati seckani crni luk i kratko propržiti.
6. Šampinjone iseći na listove i dodati luku. Dinstati dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
7. Pred kraj dinstanja dodati pavlaku i začine po ukusu pa promešati.
8. Pržene šnicle poslužiti uz preliv od šampinjona.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.