Punjeni patlidžani

by | septembar 8, 2011

Potrebni sastojci:Punjeni patlidžani

 

 

4 srednja patlidžana
200 g šampinjona
50 g suvog vrata
400 g mešanog mlevenog mesa
1 manja glavica crnog luka
50 g šeri paradajza
2 dl paradajz soka
1 kašičica seckanog peršuna
4 kašike ulja
mešavina začina, biber

 

Priprema:

 

 

1. Patlidžane uzdužno preseći napola, a unutrašnjost zarezati na nekoliko mesta. Posoliti ih i ostaviti da puste gorčinu.
2. Potom ih ocediti i okruglom kašičicom oštrih ivica izdubiti sredinu.
3. Šampinjone, crni luk, izdubljenu sredinu patlidžana i suvi vrat iseći na kockice, a šeri paradajz na kolutove.
4. Na malo ulja propržiti crni luk, pa dodati mleveno meso i pržiti dok meso ne promeni boju.
5. Potom dodati iseckanu unutrašnjost patlidžana, šampinjone, sok od paradajza i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi kako bi suvišna tečnost isparila.
6. Pred kraj dinstanja dodati suvi vrat i promešati.
7. U tepsiju prekrivenu papirom za pečenje složiti izdubljene patlidžane i peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC 25 min. Zatim izvaditi patlidžane i napuniti ih pripremljenim filom, odozgo poslagati kolutove paradajza i vratiti u rernu da se dopeku.

  1.  

 

Tagovi: