RECEPT: Kari od nauta

by | decembar 7, 2010

POTREBNO JE:
500 g nauta (sirove leblebije),
100 g luka,
100 g šargarepe,
300 g paradajza,
1,5 kašika soli,
1 kašika čilija,
1 kašika karija,
1 kašika đumbira u prahu

PRIPREMA:
Naut, koji je preko noći bio potopljen, kuvajte jedan i po do dva sata, dok ne postane mek. U posebnoj šerpi propržite luk i šargarepu, a zatim dodajte paradajz sečen na kockice. Sve zajedno upržite, a onda dodajte kuvani naut i vodu, tek toliko da sve ogrezne. Kuvajte oko sat vremena, jer je toliko otprilike potrebno da se svi začini sjedine i kari zgusne. Ovo jelo dobro se slaže uz basmati pirinač i čatni.

SAVET PLUS:
Naut ili leblebija je vrsta najukusnije mahunarke. Veoma je hranljiva i može da zameni belančevine iz mesa.

Tagovi: