Srca od lisnatog testa

by | 5 jula, 2011

Potrebni sastojci:Minjoni od lešnika

 

 

 

500 g lisnatog testa
400 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 jajeta
4 kašike ulja
1 kašičica mlevene paprike
mešavina začina
origano, biber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priprema:

 

1. Crni luk što sitnije iseckati i propržiti na malo ulja kako bi postao staklast.
2. Zatim dodati mleveno meso, te i njega kratko propržiti da promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi, dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku, origano, začine po ukusu i dobro promešati.
4. Fil od mesa ostaviti da se ohladi, te dodati jedno jaje i promešati.
5. Lisnato testo istanjiti na debljinu od 0,5 cm i podeliti na dva dela.
6. Prvi deo testa premazati filom od mesa i preklopiti drugom polovinom testa. Zatim kalupom u obliku srca vaditi pogačice.
7. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega oblikovane pogačice. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.