Svinjski file sa palentom i krem sosom

by | 26 maja, 2009

Lepota i Zdravlje - recept - Svinjski file sa palentom i krem sosom

POTREBNO JE:

 

  • 250 g svinjskog filea,
  • neutralna pavlaka,
  • 30 g masnog sira (bri ili kamamber),
  • palenta,
  • aćeto balzamiko,
  • malo putera

 

PRIPREMA:

Na dobro zagrejanom ulju propržiti meso, a zatim dodati aćeto i malo putera. Kuvati sve dok sok u kojem se meso krčka ne postane gušći i dobije tamnu boju.

Krem sos: Neutralnu pavlaku zagrejati do ključanja, a onda dodati sir i kuvati još tri-četiri minuta.

Od skuvane palente napraviti loptice (veličine onih za golf) i staviti ih na sredinu tanjira. Meso poređati okolo i preliti ga sosom.


REČ NUTRICIONISTE:
Već skoro zaboravljena palenta polagano se vraća na našu trpezu. Sada nam se predstavlja u svom „najboljem“ izdanju – u kombinaciji sa svinjskim fileom. „Družina“ u kojoj se nutritivno nepotpune namirnice savršeno dopunjuju i daruju našem organizmu bogatstvo esencijalnih aminokiselina, vitamina E i B kompleksa. Energetska vrednost: 1.884 kcal

 

Izvor: Restoran „Tribeca“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.