Voće s proteinskim suplementima je novi TikTok trend! Koliko je zdrav?

by | 28 jula, 2021
voće s proteinskim suplementima

Voće s proteinskim suplementima ovih dana zaludeo je sve TikTokere, a koliko je „umakanje“ voća u proteinski prašak zaista zdravo, otkrivamo u nastavku. 

Proteinski napici, napravljeni od mešavine vode i proteinskog praška, glavni su ritual mnogih vežbača pred sam trening. Na ovaj način, telo dobija neophodnu energiju za sam trening a uz pomoć toga, raste i obim mišića.

Suplementi koji se koriste pred treninge sadrže brojne sastojke, od ugljenih hidrata, preko amino kiselina, do kofeina, a svi za cilj imaju jedno- da poboljšate učinak na treninzima.

Nedavno, na društvenim mrežama pojavio se trend ispijanja proteinskog praška bez upotrebe vode. Stručnjaci su se složili da to baš i nije dobra ideja. A sada, na TikToku mnogi fitnes zaluđenici predlažu voće s proteinskim praškom.

@taetjhiReply to @shelovesjayy7 enough dry scooping #BestSeatInTheHouse #fypシ #fitness #gym #gymtok #preworkout #katespadenyhappydance♬ UP by Cochise and Snot – Republic of Cochise

Voće s proteinskim suplementima- da ili ne?

Iako proteinski praškovi ne mogu da nam naškode, korišćenje suplemenata na ovaj način nema nikakvih posebnih benefita, kažu stručnjaci.

Umakanje voća u proteinski suplement nas neće učiniti otpornijim ni jačim prilikom samog treninga. Ipak, svakako je ovo bolja ideja od konzumiranja praška bez vode.

Pročitajte i… Koliko je zdrava proteinska kafa?

Isto tako, teško je znati koji suplementi su zdravi, a koji mogu da nam naškode. Sve zavisi od samih sastojaka koje proteinski suplement sadrži.  U svakom slučaju, korišćenje praška bez vode može da poveća rizik od toga da ga udahnemo i da se ugušimo. Ipak, ako pratimo upustva za pripremu označena na pakovanju, ne bi trebalo da bude problema, kažu stručnjaci.

Ukoliko pak želite da poboljšate svoj učinak tokom treninga bez suplemenata, isprobajte s kafom. Kofein razbuđuje celo telo i pomaže nam da učinkovitije vežbamo.

 

 

 

Amy Shamblen via Unsplash

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.