Zapečeni kupus

by | 10 novembra, 2011

Potrebni sastojci:Zapečeni kupus

 

 

 

 

 

 

 

 

1 glavica kupusa srednje veličine
500 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
4 paradajza
1 paprika babura
1 kašika mlevene paprike
60 g pirinča
150 g listova slanine
3 dl soka od paradajza
juneće supe po potrebi
150 g mesnate slanine u komadu
majčina dušica
4 kašike ulja
mešavina začina, biber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priprema:

 

 

1. Glavicu kupusa očistiti od spoljnih listova i korena te iseći na rezance.
2. Slaninu, crni luk i papriku iseckati na kockice.
3. Na malo ulja propržiti slaninu, dodati kupus pa i njega kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi dok kupus ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu.
4. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati papriku te i nju kratko propržiti.
5. Zatim dodati mleveno meso i povremeno dolivati juneću supu. Kada je meso napola gotovo, dodati pirinač, mlevenu papriku, majčinu dušicu i začine po ukusu, pa dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati polovinu fila od kupusa i poravnati. Zatim rasporediti fil od mesa i odozgo naneti preostali fil od kupusa.
7. Preko fila od kupusa poslagati slaninu i kolutove paradajza.
8 Posebno umutiti sok od paradajza sa 2 dl juneće supe i preliti preko kolutova paradajza. Peći u zagrejanoj rerni na 200 şC dok suvišna tečnost ne ispari.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.