Zdrava piletina

by | 23 januara, 2012

Divno jelo koje će vam dati sve potrebne nutritivne sastojke, a nećete morati da brinete o kalorijama.

Sastojci:

– 1 ¾ konzerve celog paradajza;
– 1 supena kašika maslinovog ulja;
– 4 pilećih grudi bez kostiju i kožice;
– ½ kafene kašičice soli;
– biber po ukusu;
– 1 crvena paprika, iseckana;
– pola većeg luka, iseckanog;
– 2 češnjaka belog luka;
– 225 g smeđeg pirinča;
– 400 ml pilećeg bujona;
– ¼ kafene kašičice mlevene paprike;
– 1 lovorov list;
– 225 g smrznutog graška;
– 100 g svežeg bosiljka.

Postupak:

1. Stavite sadržaj konzervi paradajza u blender i izmiksajte paradajz sa sokom. Ostavite po strani.

2. Zagrejte ulje u velikoj šerpi na srednjoj temperaturi. Posolite i pobiberite pileće grudi. Pecite meso sa svake strane po 3 minute, zatim ga prebacite na tanjir.

3. Dodajte crvenu iseckanu papriku, beli luk, i luk u šerpu i dinstajte oko 5 minuta dok neomekša. Dodajte pirinač i dinstajte oko minute povremeno mešajući. Dodajte bujon, izmiksan paradajz, lovorov list i ostatak soli i bibera. Pojačajte temperaturu dok ne proključa smesa.

4. Posle ključanja smanjite temperaturu, poklopite šerpu i kuvajte 25 minuta, povremeno mešajući.

5. Vratite piletinu u šerpu i probajte da namestite meso tako da se potopi u smesi. Poklopite opet šerpu i dinstajte još 15 minuta.

6. Dodajte grašak i kuvajte dok se pirinač ne skuva. Izvadite lovorov list. Služite sa svežim bosiljkom.

Porcije: 4;

Priprema: 15 minuta;

Kuvanje: 1 sat i 10 minuta;

Ukupno: 1 sat i 15 minuta.

Autor: www.klinikaPERINATAL.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.