Ana Štajdohar: Ne verujem da postoji žena kojoj je svejedno kako izgleda

by | 4 januara, 2017

Razgovarala: Brankica Treskavica

Kada je Ana Štajdohar objavila twitt u kom kaže da žene brutalno lažu kada kažu da im nije važno kako izgledaju i da je bitna samo unutrašnja lepota, usledilo je mnoštvo komentara na društvenim mrežama. Čitajući sve te „replike“, odlučili smo da pozovemo Anu Štajdohar. Doduše, zvali bismo je i bez ove priče, ali bismo sačekali još koju nedelju, da Lav malo poraste, pa da Ana ima više vremena za razgovore.

Ana Štajdohar i Nia

Privatna arhiva

Da li si pretpostavila da će tvoj tvit izazvati toliko polemika?
Bez obzira o čemu da govorite, postojaće oprečna mišljenja. To za unutrašnju lepotu nije sporno, jer neće ni savršene crte lica, ni perfetktna linija nadomestiti “promaju” u glavi ili rđav karakter. Neće mnogo pomoći ni ako ste loš čovek, ali da ženi ne prija ukoliko lepo izgleda ili da ne želi da ima prijatnu spoljašnjost… e, u to ne verujem. Svaka se nasmeši kad dobije kompliment za izgled, a još nikad nisam čula muškarca da ženi kaže: “O, kako vam je danas lepa unutrašnjost”. Svoju kćerku ću, pored najbitnijih stvari, a to je da bude obrazovana, kulturna, dobar čovek, učiti da vodi računa o svom izgledu i manirima. Najvažnije mi je da joj objasnim da je od spoljašnje lepote mnogo važnije da ima lep život.

Da li si ti zadovoljna svojim izgledom, samo dva meseca posle drugog porođaja?
Još uvek ne sasvim. Nije momenat za dijetu i ozbiljne kardio treninge, jer dojim, a i vreme mi nedostaje. Jedva uspem da tri puta nedeljno ugrabim 20-30 minuta za lagani trening kod kuće. Planiram da kroz neko vreme ponovo krenem na Mamafit program vežbi sa bebom. Imam sjajna iskustva iz vremena posle prve trudnoće, pa verujem da će tako biti i ovog puta.

Da li ti se tokom trudnoće menjala koža, kosa?
Ovog puta nisam primetila neke promene. Nakon prve trudnoće mi je mnogo opadala kosa, pa sam sada preventivno, odmah posle porođaja, počela da koristim Vichy ampule protiv opadanja i za jačanje kose. Mogu ti reći da deluju 

Da li sada koristiš kreme i ostale beauty preparate koje si upotrebljavala tokom ili pre trudnoće?
Ponašala sam se normalno, jer trudnoća i jeste normalno stanje, iako promenjeno. Jedini nov proizvod, u tom period, bio je preparat protiv strija. Nisam dobila ni jednu, mada verujem da je za to primaran kvalitet kože. Od kada sam se porodila koža mi je veoma suva, a rešenje je najbolja krema za koju znam – Pure Allure, koju pravi dermatolog Radmila Antonov. Nju i inače upotrebljavam, jer joj nema ravne.

Pročitajte i… Najčuveniji trikovi naših najpoznatijih šminkera za make up kome nema 

Tagovi:

3 reagovanja na “Ana Štajdohar: Ne verujem da postoji žena kojoj je svejedno kako izgleda”

  1. Dragana kaže:

    Slazem se sa Anom. Koliko je bitna unutrasnja, toliko je vazna i sposljasnja lepota.

  2. Milja kaže:

    Naravno da je zenama vazno kako izgledaju. Vazno je samo da budu zadovoljne svojim izgledom zbog sebe, a ne da se menjaju zbog drugih.

  3. Vesna V kaže:

    Zena kojoj je svejedno kako izgleda,svejedno joj je sve u zivotu.Prvo zbog sebe,muskarca kojeg voli i koji je voli,svoje porodice i ostalih žena treba da joj je bitan izgled.Bitna je unutrašnja lepota i uvek medju ženama vlada neka konkurencija koja ima lepšu kosu,nokte,telo…itd.I nijedna neće na ulicu izaći u stilu:Raščupana sam,danas i sutra i svakim danom mi je svejedno kako izgledam.Ako ništa drugo,onda bar da izgleda pristojno,negovano i da bar uvek po malo skrene pažnju na sebe.A sve je džabe ukoliko nema i one skrivene,unutrašnje lepote.Unutrašnja i spoljašnja lepota koje se dopunjuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.