Categories Zvezde

Poznate ličnosti koje su bile žrtve vršnjačkog nasilja

Vršnjačko nasilje se najčešće dešava u školi za vreme velikog ili malog odmora ili u učionici kada, po pravilu, odrasli nisu prisutni.

Foto: Guliver/Getty
Foto: Guliver/Getty

Postoje dva tipa vršnjačkog nasilja, fizičko i psihičko.

O kojem god tipu nasilja da pričamo, jasno je da deca koja ga čine, kao i deca koja ga trpe, imaju ozbiljan mentalni problem. Škola bi, po pravilu, trebalo da preuzme primarnu ulogu u prevenciji i zaštiti dece od nasilja, tako što će u svakom trenutku negovati pozitivnu atmosferu, uvažavati svakog đaka na isti način, pružiti razumevanje i toleranciju.

Samo u školi u kojoj vlada zdrava atmosfera, u kojoj su svi akteri jednako zaštićeni i u kojoj se problemi rešavaju razgovorom, može sprečiti ili iskoreniti nasilništvo.

Foto: Guliver/Getty
Foto: Guliver/Getty

Rijana

Popularna pevačica je u svom periodu sazrevanja, trpela uvrede od svojih vršnjaka da nije dovoljna crna. U jednom intervjuu rekla je da nikad nije shvatala zašto je njeni drugari iz škole nazivaju belkinjom: “Svuda, gde god da sam krenula, viđala sam ljude različite boje kože, nisam se osećala drugačijom od njih i nisam shvatala šta kod mene toliko ne valja”, rekla je Rijana.

 

Koje još poznate zvezde su bile žrtve vršnjačkog nasilja pogledajte OVDE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA