Categories Stil života

Vesna Lazić: Stomatologija je moj poziv, a dizajn prava ljubav

Nasmejana i dobro raspoložena, sa prepoznatljivim stilom privlači pažnju gde god se pojavi. Svesna sebe, a u isto vreme skromna, pravi je dokaz da je sve moguće kad imamo veru i volju. Izvela je na pravi put dva sina i ćerku, sjajna je supruga i uspešna poslovna žena. Stomatolog i dizajnerka Vesna Lazić u iskrenoj priči otkrila nam je kako živeti srećno i nakon pedesete godine.

Šta vas je navelo da se bavite modom s obzirom da ste stomatolog ?

Vesna Lazić: Moda je uvek bila sastavni deo mog života, mnogo pre stomatologije. Strast prema modi i materijalima sam nasledila od mame koja je bila krojačica. Pored mame sam učila i tako pronašla sebe u svetu mode, dizajna, materijala i boja. 

Jednom prilikom ste rekli da su vas prvo podržali muž i ćerka, kako su oni primetili vaše zanimanje za dizajn? 

Vesna Lazić: S obzirom na to da se svako putovanje završi sa jednim dodatnim koferom, punim novih materijala, i da štenderi okupirani mojim kreacijama više nisu imali mesta u kući, na predlog mojih ukućana, ja sam uspela da od svoje pasije pokrenem jedan start-up.

Da li mislite da je svakako bolje kad žena nosi komade koji su šiveni po njenim merama? 

Vesna Lazić: Po mom mišljenju svaka žena će bolje izgledati u komadu koji je ššiven po njenim merama. Za razliku od inostranstva, kod nas žene često imaju problem sa manjim izborom i samim tim teško nalaze konfekcijski šta im odgovara. U inostranstvu je taj problem manje izražen jer postoji daleko veći izbor i garderobe i cena te iste garderobe. A šta bolje stoji… nadam se da svaka žena, nezavisno od toga da li šije ili kupuje konfekciju nosi garderobu koja “joj stoji”. Jer će, u suprotnom, čak i najskuplja ili najlepša haljina izgledati “nakaradno”.

Kako ste uspeli da uskladite stomatologiju , porodicu i modu? Izveli ste troje dece na put. Koja je tajna uspešne mame i uspešne poslovne žene?

Vesna Lazić: Moja porodica je moja ljubav i moj život. Stomatologija je moja profesija i moja obaveza, a moda je moj hobi, pasija i luksuz koji sebi mogu i Želim da priuŠtim. Sva tri su sastavni  deo mene. Ključ je u podršci, ambiciji, i organizovanosti I to meni pomaže da istrajem u svemu i da proizvodim zadovoljavajuće rezultate. 

Zbog čega su žene kod nas po vama najviše nesigurne u sebe?

Vesna Lazić:  Uopšte ne mislim da su žene kod nas nesigurne u sebe, čak štaviše, kad je u pitanju moda mislim da su naše žene veoma sigurne u to što nose. 

Šta je vaša rutina kad je u pitanju nega kože, u najboljim 50.godinama ste i izgledate sjajno?

Vesna Lazić: Hvala na komplimentu. Ne znam od kad su 50-te najbolje godine, ali su najbolje koje imam. Za moj izgled je zadužena iskljucivo genetika. Redovne posete kozmetičara nisu na odmet. Jako volim kad imam malo slobodnog vremena u jutarnjim satima, da stavljam maske na lice i da se na taj način malo relaksiram. U suštini, bitno je kako se vi osećate u svojoj koži, kao i redovna rekreacija i zdrava ishrana. 

Koji odevni predmet vam je omiljen i možda baš njega najradije dizajnirate?

Vesna Lazić: Kad smo kod odevnih predmeta- sve ih volim. Nemam omiljeni. Uglavnom sve potiče od dobrog materijala po kom tražim i njegovu namenu. Volim džempere, suknje , haljine, ali opet ponavljam, sve je do dobrog materijala i načina na koji se on upotrebi. 

Na šta najrađe trošite novac i nikad vam nije žao?

Vesna Lazić: Jako dobro pitanje koje nosi vrlo kratak i lak odgovor…CIPELE. Nema cene koju ne bih platila za dobre cipele. Uživam u njima i mogu reći da spadam i u neku vrstu kolekcionara. 

Kakva je po vama sjajna žena?

Vesna Lazić: Svaka žena je sjajna. Svaka od nas ima svoje adute koji nas oblikuju i čine sjajnim na svoj način. Samo je bitno da smo svesne toga, jer ćemo samo tako blistati u punom sjaju. 

Da li vas inspirišu žene sa naših prostora?

Vesna Lazić: Naše žene nisu samo moja inspracija, već inspiracija mnogih svetskih kultura i nacija. Svi smo svesni toga da posedujemo dobre gene i da su naše žene prepoznatljive širom sveta, što po svojoj lepoti, toliko i po uspešnosti I pameti. 

Nedavno ste predstavili Sex and the city ali na Beogradski način. Slike za kampanju su ispale sjajno, na njima su pored vas i vaše prijateljice. Da li se sreća u potpunosti zaista postiže nakon 40. i 50. godine? 

Vesna Lazić: Sve je stvar percepcije, i toga kako se vi osećate, godine su u tom slučaju irelevantne. Ja sam u potpunosti srećna jer sam okružena ljudima koje volim, i koji su tu sa mnom dok radim ono u čemu uživam. 

Šta je po vama sinonim za lepotu žene sa Balkana? 

Vesna Lazić: Sinonim bi bio odvažna. Po mom mišljenju suština Balkanske lepote je u našem stavu. Mentalitet naših žena čini 80% naše lepote. Umemo da je nosimo i lako smo prepoznatljive u svetu. 

Šta biste poručili ženama kojima je primarna profesija slična vašoj, a sanjaju da se bave nečim kreativnijim? 

Vesna Lazić: Nađite vremena i sledite svoje snove. Važno je biti hrabar i krenuti u takvu avanturu. Naićicete na mnoge prepreke ali istrajnost će uvek pobediti. 

Piše: Aleksandra Saša Simović

Foto: Đorđe Bukvić, privatna arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA