Uticaj na lepotu i zdravlje: Osam razloga da redovno uživate u seksu

by | januar 1, 2016

Pročitajte kako seks utiče na zdravlje – za ovaj lek sami birate dozu, a ne treba vam ni recept.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Lek za grip
Seks poboljšava imuni sistem i tako pomaže organizmu da se izbori sa prehladom, virusom, gripom… Dakle, dobro se preznojite.

Pročitajte i… Žene, bez brige: Ove stvari muškarci ne primećuju tokom seksa

Smanjuje stres
Studije su pokazale da pripadnici oba pola bolje podnose stresne situacije ako su prethodne noći užvali pod čaršavima. Zadovoljstvo koje pružaju dodiri partnera, poljupci i sam seksualni odnos, smanjuju nivo hormona stresa, a povećavaju nivo hormona sreće, oksitocina.

Koji su još razlozi da redovno uživate u skesu pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Povećava libido
Što više uživate u seksu, to biste češće da imate „akciju“. Buran seksualni život povećava seksualnu želju, kažu naučnici. „Česti seksualni odnosi će učiniti da seks bude sve bolji, a to će i povećati libido“, kaže ginekolog Loren Štrajher.

Pročitajte i… Prirodni afrodizijaci: Hrana i bilje za strastven seks

Lek protiv bolova
Sledeći put kada vam parnterka kaže da je boli glava, recite joj da je seks odličan lek za to. Istraživanje je pokazalo da orgazam dvostruko smanjuje osetljivost na bol, uključujući bol u leđima, migrene… Seksom se povećava nivo endorfina u telu, koji je praktično prirodni lek protiv bolova, a pritom nećete morati da čekate dugo da lek deluje.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Podmlađuje
Zaboravite botokse i slične stvari za podmlađivanje! Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Edinburgu je pokazalo da parovi koji imaju seksualne odnose najmanje četiri puta nedeljno, izgledaju i do deset godina mlađe! Seks povećava nivo adrenalina, dopamina, norepinefrina, zbog čega ćete jednostavno blistati!

Pročitajte i… Obratite pažnju: Ove stvari muškarci uvek primete tokom seksa

Štiti srce
Osobe koje uživaju u seksu najmanje dva puta nedeljno, izložene su 45 odsto manjem riziku od bolesti srca. Redovan seks reguliše krvni pritisak, umanjuje rizik od srčanih ili moždanih udara.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Pomaže u mršavljenju
Malo „akcije“ odličan je način da se zabavite i sagorite kalorije! Istraživanje na Univerzitet u Montrealu pokazalo je da tokom seksa u trajanju od 24 minuta, muškarci potroše 104 kalorije, a žene 67. Na primer, šest minuta, odnosno seks na brzaka, sagoreva samo 20 kalorija, zato ne preskačite predigru!

Pročitajte i… Koja je razlika između vođenja ljubavi i običnog seksa

Poboljšava san
Francuski savet za medicinska istraživanja, nakon sprovedenih studija, tvrdi da je seks bolji od „brojanja ovaca“ da biste zaspali. Njihovo istraživanje je pokazalo se tokom seksa u telu oslobađa serotonin, koji pomaže u održavanju normalnog ciklusa spavanja.

Čuvajte svoje zdravlje! 🙂

Tagovi: