Categories Stil života

Vrckava koketa ili hod sa piste: Šta vaš hod govori o vama?

Nije, naravno, prvi put da se psiholozi i lekari bave ljudskim hodom. Posebno im je interesantan hod žene i to pre svega jer žene, za razliku od muškaraca, imaju adut u bokovima i još po nečem. The Journal of Sexual Medicine je nedavno objavio noviju studiju u kojoj su, sa muške tačke gledišta, definisali šest stilova hoda žena. Ideja je da se muškarcima pomogne u upoznavanju žene pre nego što ona bilo šta kaže. Za primer su uzimali poznate zvezde i njihov korak i držanje.

 

Balerina je žena koju ćete lako primetiti na ulici. Njeno je držanje pravo, brada paralelna sa zemljom, svaki korak je iste dužine. Deluje kao da je svoj hod dugo vežbala ne bi li usaglasila svaki deo tela. Istraživači su naveli da je ovakav hod izraz ’podsvesti’ i da je ovakva žena izuzetno sigurna u sebe i da je pre svega srećna.

@wehwartit

Vrckanje, meškoljenje i migoljenje u hodu nešto je što sigurno ženski hod razlikuje od muškog. Zbog ovakvog hoda ’žena ’ je ’žena’. Budite sigurni da je žena koja vrcka i migolji se dok ulicom pruža korak neumorno ženstvena i to je nikada neće proći. Ona korakom kaže ’Hej, momci, znam ja šta VAMA treba’. Stručnjaci su samo primetili da ovakav hod može da zavara jer kada se žena udvara i želi da bude primećena, ona nesvesno upravo korisiti ovakve ’vrckave’ tehnike. Svejedno – trudila se da bude ženstvena ili ne dok hoda, svi muškarci su se složili da je pravo uživanje ovakvu ženu posmatrati. I, zbog dvosmislenosti ovakvog držanja ne treba na prvu loptu prihvatiti da je u pitanju vlasnica bezvremene ženstvenosti.

Pinterest

Razmetanje i šepurenje su opisi hoda žene koja nema nameru da zavodi (kao gore pomenuta ’vrckava’). I ona hoda tako što vrcka i meškolji se, ali sa bitnom razlikom – ona time kaže ’Znam šta JA hoću’.Ramena i torzo su opušteni, ruke rade ’šta god’ i ovakav hod se može definisati kao veoma privlačan. Nešto kao izraz samopouzdanja, ali sasvim opušteno, bez forsiranja. Kada muškarci registruju ovakvu ženu, oni uglavnom konstatuju da je atraktivna i zna šta hoće, a to što hoće spremna je i da im kaže.

’Vojna vežba je u toku’ kaže žena koju ćete videti kako đonovima snažno sabija asfalt dok hoda, nema dilemu kuda je krenula i kada tamo stigne, sve će dovesti u red. Često u rukama ima mobilni telefon kojeg drži kao da je mali pištolj. Njoj treba neko ko će joj ulepšati dan pošto obaveza ima i više nego što treba. Zato, ako ste spremni na tako nešto…

Zaljubljena

Dok šeta malo krivuda, smeška se i čini se da je odsutna. Lutaju joj misli i često mašta. Njeno lice i telo se ponašaju kao da je upravo čula najlepšu vest. Muški analitičari kažu da je ovakva žena ’zauzeta’ i rekla bi vam: „Privlači me neko. Ali, to nisi ti…“.

 

Hod sa piste muškarci je vole. Ne veruju mu. Žena koja hoda kao da je na pisti retko se viđa u svakodnevnom životu, a i ako se vidi, u pitanju je ’lažna lična karta’. Ona nosi odeću, ne nosi sebe. Muškarci iz istraživanja kažu da ih to ne privlači, nije im seksi i nekako je nehumano i ukočeno.

Pitali smo muškarce: Šta žele u vezi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA