Ruske lekcije o ljubavi: Škola za lov na milionere!

by | 15 maja, 2009

Mesto dešavanja: Moskva. Opremljene svetlucavim asesoarima, ove žene neverovatno se spretno kreću u cipelama na vrtoglavo visokim štiklama. Nenaviknutom posmatraču nameće se utisak da je trik održavanja ravnoteže u tome da se ne krećete poput gejše, teturavim, „sitnim“ hodom, već da grabite krupnim koracima, ne gledajući u tlo.

 

lepota i zdravlje ruskinje seks lov na milionereNovi soj Ruskinja

Posle demonstriranja ovakve veštine, pomislili biste da je kombinovanje ljubavi i braka prava šala za Ruskinje modernog doba. „Pa, nije tako“, kaže Julija Vara, „instruktorka ljubavi“ iz Moskve, vlasnica škole u kojoj polaznice izučavaju veštine zavođenja i seksualne tehnike. Dakle, u novoj, kapitalističkoj Rusiji, društvu opsednutom novcem i društvenim statusom, hvatanje pravog muškarca težak je posao. „Žene žele muža koji poseduje privatni avion, jahtu i naftnu bušotinu. Taj cilj nije nedostižan, ali neophodno je savladati određene veštine da bi se i ostvario„, kaže Julija, koja ima dugu, plavu i kovrdžavu kosu i nosi uzane crne farmerice, čije su nogavice uvučene u srebrne čizme – naravno, sa visokim potpeticama.

U prostorijama Julijine škole, u prizemlju jedne moskovske zgrade, atmosfera je zagrejana, i to u svakom smislu. Ova žena drži razne kurseve za pripadnice lepšeg pola, uključujući i „Kako se udati za tri meseca“ i „Oralni seks za eksperte„. Njena škola zavođenja samo je jedan od brojnih novih biznisa, osnovanih sa ciljem da pomognu mladim ženama da se snađu na ruskom postkomunističkom tržištu braka. Zahvaljujući procvatu ekonomije, u Rusiji su se pojavile dva nova sloja ljudi – moćna, vladajuća oligarhija i besramno bogati preduzetnici.


Brak kao ruski rulet

Ali, lov na bogatog mladoženju nije jedina stavka u obezbeđivanju sigurne budućnosti za ženu. Često je mnogo veći problem zadržati muškarca „na duže staze“. To je delimično i posledica činjenice da se razvod braka u Rusiji dobija relativno lako. Uticajan muškarac može da se razvede za jedan sat. Prema državnom, anahronom zakonu o razvodu, ruski muževi generalno nisu obavezni da bivšoj ženi daju novčanu nadoknadu, a često im sud dodeljuje i starateljstvo nad decom. Dakle, kao što je primetio jedan ruski sociolog, brak je za moderne Ruskinje poput ruleta. One mogu mnogo da osvoje, ali i sve da izgube. Zbog toga, svoju sudbinu nikada ne smeju da prepuste slučaju.

 

Subotom uveče, u Julijinoj školi, u prostoriji sa pink zastorima i debelim šarenim sagom, pet studentkinja uvija kukovima i zabacuje kosu uz brzi ritam ruske disko muzike (grubo rečeno, zamislite miks ranih radova Madone i tradicionalnog kozačkog zvuka). No, to je tek zagrevanje. Prema programu škole, na časovima te večeri uči se lekcija „Kako svom muškarcu biti ljubavnica br.1„. „Ruski muškarci sa ženama uglavnom komuniciraju kroz seks“, govori Julija svojim studentkinjama, uzrasta od 21. do 60. godine života, koje čekaju i do godinu i po dana na upis u ovu školu. „Ako je muškarac zadovoljan u krevetu, na polovini ste puta do ostvarenja cilja“, naglašava ona, dodajući da, ipak, ni seksualno najveštija žena neće uspeti da zadrži (bogatog) muškarca ukoliko ne zna kako da manipuliše njegovim mozgom. „Morate da mu pokažete da cenite sebe, da ste dragocena osoba koja zaslužuje ljubav i pažnju„, nastavlja Julija, psiholog po profesiji, sa tri propala braka iza sebe. „U suprotnom, postaće mu dosadno i posegnuće za votkom.“ Nakon ovog zaključka, Julija upućuje značajan pogled svojim studentkinjama. (Zanimljivo je da ona ne traga za novim suprugom, već je potpuno posvećena razvoju svog biznisa.)

Umetnost ili nauka?

Osnovni pristup u Julijinoj školi jeste podučavanje žena kako da steknu moć nad muškarcima primenom klasičnih ženskih i seksualnih trikova. Za zapadnjački feministički um, ovo možda deluje retrogradno, ali Julija insistira na tome da su Ruskinje apsolutne postfeministkinje. „Naučile smo sve o jednakosti i nezavisnosti – živele smo u takvom sistemu“, kaže Julija. U sovjetskoj eri, koja je okončana 1991. godine, milioni muškaraca umrli su u ratovima i u radnim logorima. Žene su često same vodile domaćinstvo zarađujući za život u fabrikama. Problem je u tome što su ruski muškarci, smatra Julija, ostali duboko patrijarhalni, pa i dalje očekuju od žena da budu pokorne. „Zato verujem da je bolje da sada uzmemo sve što možemo od muškaraca, umesto da pokušavamo da ih promenimo, što je proces koji bi mogao da traje dvesta godina„, smatra Julija.

Alternativne metode otkrivanja bogatog muža

Za žene koje ne mogu da upišu Julijinu školu, a nije ih mali broj, postoje brojne druge mogućnosti. Jedan od poslednjih trendova jeste VUM-building, koji doduše zvuči kao propali industrijski projekat iz sovjetske ere, ali garantuje stvaranje muškarčeve ovisnosti o ženi. Inače, akronim VUM označava „Upotreba vaginalnih mišića„, a brojni kursevi ovog tipa nude jačanja i zatezanja mišića primenom specijalne opreme – što je neka vrsta fitnesa za vaginu.

„Naš program vežbi može i te kako da poboljša seksualno umeće žene“, kaže Olga Nikitina (40), osnivač škole za VUM-building u Moskvi. „Metaforički rečeno, može da transformiše ženu iz spore ruske ‘lade’ u žestoki ‘ferari’.“ Zbog maskiranja, ili ublažavanja izgleda brojnih nastavnih pomagala – koja zaista deluju kao alat iz automehaničarske radnje – dve učionice obojene su u ružičasto i plavo i prepune su mekanih dečjih igračaka, koje igraju ulogu „modela“.

Kada žena dostigne optimalnu kondiciju, sposobna je, dok leži u kadi, da izbaci pravu fontanu iz vagine„, ponosno kaže Nikitina, atraktivna plavuša obučena u top sa leopard printom. Glavno nastavno pomagalo jeste mali silikonski balon koji se uvlači u vaginu i ispunjava se vazduhom pomoću pneumatske pumpe. „Polaznice moraju da stiskaju ovaj balon vaginalnim mišićima, a pritisak se meri pomoću aparata povezanog sa balonom“, objašnjava Nikitina.

 

U prestonici Rusije postoji i „bich school“ (pa, škola za kučke!), u kojoj učenice mogu da nauče sve trikove za savladavanje suparnica. Da ništa ne bi bilo prepušteno slučaju, neke žene čak šalju svoje kćerke u ovakve škole. Inga Kozina (34) pohađala je kurs za gejše, a odnedavno je i njena petnaestogodišnja kćerka Maša u istoj školi. „Moja devojčica je lepa, ali ima oštru konkurenciju u okruženju“, kaže Inga. Ali, zar nije prerano za takvu „nauku“?  „Nikako!“, odgovara Maša, pomerajući svoja majušna stopala u lakovanim crnim čizmama sa obaveznom štiklom od bar desetak centimetara. „Zahvaljujući mami, mnogo sam sigurnija u društvu dečaka. Uvek dobijem ono što želim!“

 

Tekst: Nataša Ćovin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.