Pravi razlog zašto žene uzdišu tokom seksa

by | 26 marta, 2016

Naučnicu su uradili razna istraživanja kako bi saznali: Da li su zvuci koje žena emituju tokom seksa refleksni ili zbog orgazma?

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Osnovno pitanje je bilo da li su ovi zvukovi nenamerni refleks do orgazma (ili u vezi sa orgazmom) ili je nezavisan akt na putu do vrha.

Pročitajte i… Smanjen libido: Šta da radite kada izgubite želju za seksom?

U istraživanju je učestvovalo 70 seksualno aktivnih žena heteroseksualnih, prosečne starosti od 22 godine i sproveli su istraživanje tražeći predmete za svoje zvukove tokom seksa.

U skladu sa prethodnim istraživanjima u istom polju, žene su često odgovorile da postižu orgazme masturbacijom ili samostimulacijom, a zatim su to orgazmi od strane partnera. Oralni seks treći je koji može dovesti do vrha, a zatim najređi način na koji žene doživljavaju orgazam je kada muškarac prodire. Takođe, žene su u istraživanju otkrile da najčešće doživljavaju orgazam tokom predigre.

Što se tiče zvuka, iznenađujuće je da se oni ne odnose na ženski orgazam. Istraživači su otkrili da žene uglavnom stenju kada muškarac dođe do orgazma, obično pre ili tokom ejakulacije.

Pročitajte i… Postanite kraljica seksa: Ovih 5 stvari priželjkuje svaki muškarac

Istraživači su to objasnili ovako:

„Ovi podaci jasno pokazuju da postoji jaz između vremena kada žene doživljavaju orgazam i proizvodnje zvuka. To pokazuje da postoji bar jedan element ovih odgovora koji su pod svesnom kontrolom, koja omogućava ženama da manipulišu ponašanjem muškaraca u njihovu korist.“

Zaključak prema ovom istraživanju je da žene stenju tokom seksa, ne da izraze svoje zadovoljstvo, već da pomognu muškarcima da dožive orgazam. Ovo je u skladu sa idejom da svi imamo svoje idealizovane scenarije u svojoj glavi o tome kako treba da izgleda odnos i da naš partner to želi.

Naučnici takođe tvrde da su možda zvuci koje žena emituje tokom seksa deo seksualno idealizovanog scenarija ili reakcija na ono što žene veruju da njihov muški partner želi.

Nadamo se da ovo nije uništilo nečiju pomisao da žene emituju zvukove jer jednostavno uživaju u seksu. Ali, to je već malo komplikovanije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.