Knjige meseca: Poklanjamo odlične naslove za čitanje na plaži

by | jul 7, 2017

Nije samo lako štivo rezervisano za čitanje na odmoru, pa se tako i u torbi za plažu, mogu naći i napeti trileri, te ozbiljni svetski klasici. Da biste dobili knjigu na poklon potrebno je da što zanimljivije odgovorite na pitanje: “Za koji žanr se odlučujete kad pripremate knjigu za čitanje na plaži?” Odgovore ostavljajte u komentarima do sledećeg četvrtka u podne, a najinteresantnije ćemo nagraditi. Imena dobitnika objavićemo na našem portalu u petak, 14. jula.

Foto: Thinkstock

Priredila: Maja Šarić

Članak se nastavlja posle reklama

KAD SU RUŽE CVETALE, RUT HOGAN
(Vulkan izdavaštvo)

Pre četrdeset godina, Entoni Perdju je izgubio vrednu uspomenu verenice Tereze i tako prekršio jedino obećanje koje joj je dao. Tog istog dana, ona je napustila svet. Entoni počinje da sakuplja predmete koje su drugi ljudi izgubili i u tome vidi priliku za pokajanje.

 

Članak se nastavlja posle reklama

FANTOM IZ OPERE, GASTON LERU
(Vulkan izdavaštvo)

Kristina Dae je odrasla imajući na umu očevo obećanje, dato na samrti, da će je kroz život štititi čudesni anđeo muzike. Kada mlada glumica nestane nakon trijumfalnog nastupa u Operi, postaće jasno da je beznadežno zaljubljeni Fantom, opsednut ljubomorom, stupio na scenu.

Članak se nastavlja posle reklama

 

OD SADA BEZ STRAHA, BEBA BAJALSKI
(Laguna)

Članak se nastavlja posle reklama

Šta to razjeda prijateljstva, zašto vodimo lažne razgovore, postoji li tajna uspeha u pregovorima, zašto muževnost i ženstvenost gube svoja uporišta, kako zaštititi sebe od nasilja, kada treba reći ne…sve su to pitanja na koja autorka daje odgovor u romanu.

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

TIHO VEČE SA ODRI HEPBERN, LUSI HOLIDEJ

Članak se nastavlja posle reklama

(Laguna)

Posle jednog užasnog dana na snimanju naučnofantastične televizijske serije, Libi Lomaks, neuspela glumica i žena nesrećna u ljubavi, spremila se da po milijarditi put odgleda “Doručak kod Tifanija”, a onda se našla oči u oči sa Odri Hepbern.

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

FAKTOR BIVŠI, EMA VUDS
(Evro Book)

Naći pristojnog dečka danas je pravi poduhvat! Zašto, onda, ne pokušati s nekim ko je već isproban? Na primer, s bivšim dečkom svoje prijateljice? To je, ukratko, smislila Marni, sita onlajn veza, pa je svoju ideju velikodušno podelila s najboljim drugaricama.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

USPAVAJ ME, LEJLA SLIMANI
(Booka)

Mirijam, majka dvoje male dece, odlučuje da nastavi da radi u jednoj advokatskoj kancelariji, pa se, zajedno sa mužem, daje u potragu za dadiljom. Opredeljuju se za neobičnu ženicu, koja brzo zauzima centralno mesto u njihovom domaćinstvu.

 

 

Levijeva tkaonica svile, Miljenko Jergović
(Booka)

Knjiga koja neverovatnom lakoćom pokazuje otkuda sve dolaze priče i pesme, čitaocu govori da stalno drži oči otvorene, a uši načuljene kako bi osetio svu lepotu i tajanstvenost sveta.

 

 

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.