#Nema pauze u menopauzi – proglašene dobitnice poklona

by | 22 marta, 2017

Inspirisane sloganom Vichy akcije „Nema pauze u menopauzi“, naše čitateljke podelile su s nama svoje priče o ovom periodu života. Pred vama su segmenti tri najinspirativnije, koje je Vichy nagradio Neovadiol& Aminexil poklon-paketom

Foto: Vichy PR

”Menopauza je neka vrsta zrelog punoletstva, samo što deluje zastrašujuće, jer to nije kratka pauza već traje do kraja života. Neminovno nosi izvestan strah od promena, a svaka od nas bira kako će ih prihvatiti. Za neke je ona poziv za buđenje, tek tada shvate da još mnogo toga nisu videle, uradile, doživele, završile, pa traže nove partnere, uče da plešu salsu ili novi jezik, dobiju snagu da započnu novi posao… Druga grupa je vidi kao period smirivanja, kada sa zadovoljstvom mogu da se osvrnu i kažu sebi: ’Ostvarena sam poslovno, porodično i emotivno, sad mogu i zaslužujem da se opustim i na miru čekam nove dane’.”
Divna Jokić, Beograd

Foto: Vichy PR

”Ne želim da se ovaj period znatno razlikuje od mog dosadašnjeg života i, u skladu s tim, pripremila sam ’keca u rukavu’ – pozitivan stav koji je presudan za suočavanje s problemima i poteškoćama. Bez njega ne možemo biti zadovoljni i uspešni, a samim tim i dobro raspoloženi. Ako stvari vidite crno-belo, dodajte malo boje i vaš pogled na svet potpuno će se promeniti.”
Ksenija Sladojević, Zrenjanin

Foto: Vichy PR

”Upravo ulazim u to, ne znam ni kako da ga nazovem – period, raspoloženje, stanje, druga ja. Rekla sam doktorki pre neku nedelju: ’Kako to mislite ’vreme je došlo i za menopauzu’?!’ Do juče sam… Pa, do juče sam mnogo toga. Uopšte ne shvatam, kad pre? Nisam spremna, a promene osećam. Kako se borim? Nema tu borbe, to mora da se preživi i proživi. Rekla sam svojim prelepim devojkama, još su sasvim klinke: ’Samo mi kažite kakva sam, jer vi ste moje ogledalo’. I to je to. Nema mudrosti. Moja vožnja rolerkousterom.”
Una Radulović, Beograd

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Jedno reagovanje na “#Nema pauze u menopauzi – proglašene dobitnice poklona”

  1. una kaže:

    Divna vest,jako ste me obradovali.Kada mogu da ocekujem poklon.Hvala od srca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.